Kill hyllvärmare (eller: grandiost köpstopp)

Bokbiten uppmanar oss till att haka på henne och läsa de där böckerna man faktiskt har hemma. Jag har MÄNGDER av olästa böcker hemma. Nu har jag börjat rensa bort sådana böcker jag äger men inte är sugen på att läsa, utöver att flitigt rensa sådana jag inte gillat. Mer om det i ett eget inlägg så småningom.

Men det är ju lätt att köpa nytt och nytt, och så kommer recensionsexemplar (tror jag har fått 20 stycken senaste veckan, efter att ha beställt inför höstens läsning) och så kommer rec-ex från Tidningen Kulturen och så är det litteraturvetenskap-läsningen dessutom. Och till slut ligger man och drunknar i ett berg av olästa böcker. Så nu inför jag köpstopp. Målet är faktiskt att hålla det ett helt år (för jag kommer fortfarande drunkna i böcker om jag inte köper några på ett år). Kanske att nästa gång jag får köpa böcker blir på Bokbordet på Drottninggatan i augusti 2012, typ. Det kan bli svårt (det kan också bli extremt svårt), men det är målet. Bokcirkelböcker och rec-ex räknas alltså inte.

Och så var det hyllvärmarna. För närvarande har jag fullt upp med rec-exen (och jag älskar det, så tro inte annat) men om jag inom den närmaste tiden ska läsa hyllvärmare så tänkte jag först köra på dessa:

Det är böcker som jag har haft länge och gärna vill läsa, men som det aldrig blir av att läsa. Det är inte säkert att jag kommer ta mig an dem inom den närmaste tiden på grund av nämnda rec-ex, men nästa gång jag tvekar framför hyllorna så blir det Bashevis Singer, Jensen eller Ullman. Rensa hyllvärmare, omgång 1 alltså. Har ni läst någon av hyllvärmarna – är de värda att ta sig an eller förtjänar de att göra sig av med?

Vilka hakar på köpstoppet? Och vilka hakar på Projekt kill hyllvärmare?

Annonser
Det här inlägget postades i Bokshopping, Kuriosa, Projekt kill hyllvärmare och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

27 kommentarer till Kill hyllvärmare (eller: grandiost köpstopp)

 1. Böckerx3/Metta skriver:

  Jag har haft köpstopp sedan typ mars, men jag måste såklart köpa cirkelböcker och så får man ju recex så bokhögen minskar INTE 😦

  • oj, vad duktig du är som har haft köpstopp ända sedan i mars! jobbigt dock att högarna inte minskar, jag har en förhoppning om att mina högar faktiskt kommer minska i och med mitt köpstopp. Det var därför jag valde att sätta upp en såpass lång tidsram också. Det kommer säkert kännas jobbigt i början, men man får försöka att inte besöka favoritantikvariaten. Och skulle man hitta ett megafynd så kan man alltid göra ett undantag. Men min ambition är att slippa det också! 🙂

 2. Eli skriver:

  Jag kan nog gå med på köpstopp, efter tredje boken i The Strain-serien kommit ut i oktober och efter bokmässan 😉 Projekt hyllvärmare kan jag också haka på!

  • Kul att du är på! Jag tänkte blogga lite längs vägen om hur det går med bägge projekten, typ månatliga rapporter eller så. Och när det gäller projekt kill hyllvärmare så tänkte jag ta det i etapper, där de tre böckerna ovan är etapp ett. Jag har mängder av hyllvärmare så det blir nog ett gäng etapper. 😀

 3. Ping: Här ska läsas! (men inte köpas) « Eli läser och skriver

 4. Ping: Att köpa eller inte köpa? « enligt O

 5. Emmas Bokhylla skriver:

  Ah, vad ambitios du ar. Jag borde verkligen forsoka lasa mer hyllvarmare, kanske en utmaning infor nasta ar? (da kommer jag hamstra som en galning i December…)

 6. Ping: I december och januari ska jag kill hyllvärmare på löpande band | ord och inga visor

 7. Ping: Dags för kill hyllvärmare « enligt O

 8. Ping: Klick, klick – och skräckhösten är här! « Eli läser och skriver

 9. Ping: Hur går det med projekt kill hyllvärmare egentligen? | ord och inga visor

 10. och dagarna går skriver:

  Nu är det seriöst dags för mig att hänga på ditt projekt. Inlägg kommer snart!

 11. Ping: Det här ska jag läsa i jul | ord och inga visor

 12. Ping: Best of ord och inga visor 2011 | ord och inga visor

 13. Ping: Kill hyllvärmare « Cinnamon Books

 14. Ping: Spetsig.se – böcker, books, Bücher, livres, libros, boeken, libri … » Arkiv » En hyllning till de olästa böckerna

 15. Ping: Projekt Kill Hyllvärmare 1.0 « Bokmilaskogen

 16. Ping: Kill hyllvärmare – rond 1 | Påhittade nöjen

 17. Ping: Projekt låt hyllvärmare leva? | ord och inga visor

 18. Ping: Let’s reclaim the bokhylla « Poplitt

 19. Ping: Veckans läsning v. 15 | Bibliophilia

 20. Ping: Projekt: Kill hyllvärmare | Bibliophilia

 21. Ping: Mastodontköpstopp över och jag klarade mig (nästan)… « Eli läser och skriver

 22. Ping: Projekt Kill Hyllvärmare – en liten sammanfattning « Eli läser och skriver

 23. Ping: Köpstopp | How hollow heart and full

 24. Ping: Eli läser och skriver | En cut-the-crap-sommar (eller: Kill hyllvärmare 2.0)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s