Vem är jag?

Jag heter Jessica Johansson, är 28 år och bor i Stockholm med min katt Arturo och kärlek Jens. Jag är bokoholist i största allmänhet och har bokbloggat i många år. Här kan man läsa de inlägg jag skrev i min förra blogg med samma namn.

Bland mina favoritförfattare finns Sara Stridsberg, Hjalmar Söderberg, Birgitta Trotzig, Selma Lagerlöf, Lukas Moodysson, Gunnar Ekelöf, Sofi Oksanen, Vladimir Nabokov, Marguerite Duras, Karl Ove Knausgård, Roberto Bolaño och Moa Martinson. Specifika favoritböcker finns listade här nere till höger. Men du som följer Ord och inga visor märker snabbt vad jag gillar och inte gillar.

Förutom att blogga om böcker recenserar jag böcker i olika tidningar.  Jag skriver  reportage, essäer, intervjuer och krönikor. Jag har publicerats i Horisont, OBS i P1, ETC Stockholm, Situation Sthlm, Popmani, Avsikter, Tidningen kulturen, Nya upplagan, Fria tidningen, Stockholms fria tidning och på SVT Debatt, bl a. Jag är utbildad copywriter/skribent och har tidigare jobbat som copy i några år. Hösten 2011 höll jag i en skrivarworkshop på Lava, Kulturhusets ungdomsverksamhet, och gjorde det också förra våren och hösten. Workshopen heter Hamra tangenterna tills fingrarna blöder. Jag har också precis testat på att vara lärare på Forsbergs skola, att vara redaktör för tidskriften Avsikter och var bloggambassadör för Bokmässan 2011. Jag skriver poesi (och är medlem i poesikollektivet La poème kalashnikov) och annat skönlitterärt. Min debutroman Thrillerliv (X Publishing) är pinfärsk och går att köpa till exempel HÄR. Lätt som en plätt!

Jag är alltid intresserad av uppdrag av olika slag, så om du råkar titta in här och behöver en redaktör/skribent/litteraturkritiker/korrläsare/reporter/projektledare/copywriter är du välkommen att höra av dig. Referenser finns självklart.

Den som vill nå mig gör det lättast genom att skicka ett mail till jessicajohansson85 (at) gmail.com eller kommentera ett inlägg.

Annonser

3 kommentarer till Vem är jag?

 1. Tomas Lindelöw skriver:

  Hej Jessica,
  hörde av Christina Engdegård att du är intresserad av Avsikter. Jättebra. Hoppas ni kommer fram till något bra. Ser i din blogg att du gillar Ingenbarnsland, håller just på och läser den, gillar den också mycket. Sedan sa Christina att du intresserat dig för Moa Martinson, samma här, funderr på att göra något åt detta på bokförlaget. Kanske har du idéer här.
  Vi hörs senare hoppas jag – Tomas

  • Hej! Ja precis, jag är ju någon slags allmän redaktör för Avsikter nu, ska bli mycket spännande. Och visst är Ingenbarnsland fantastisk, jag gillar verkligen Eija Hetekivi Olssons språk och upplevde det som originellt. Jag älskar Moa Martinson, skrev min kandidatuppsats i littvet om hennes Kvinnor och äppelträd samt Sallys söner. Jag kan säkert ha idéer gällande Moa, annars är ju Ebba Witt-Brattström den främsta Moa-experten i Sverige men det är bara att höra av dig på min mail om du behöver bolla idéer kring det! / Jessica

 2. Björn Amby skriver:

  Hej, jag kollade lite på din blogg och undrar om du är intresserad av att recensera min bok – Ambassadören? Jag har redan fått en del feed-back från läsare och två vanliga kommentarer är, ”Jag gillar inte science fiction men den här var verkligen bra!” och ”Det är inga små ämnen som avhandlas!” Visserligen finns det några typiska scifi-attribut i boken men fokus ligger på en helt annan och mer existentiell fråga: Har människan en moralisk rätt att leva på Jorden med tanke på rovdriften av naturresurser och oförmågan att hålla fred. Gå gärna in på hemsidan och läs vad andra tyckt. Där finns också mer information om boken. http://www.amby.se/sagtom/sagtom.htm Är du intresserad av att recensera Ambassadören så har jag den tillgänglig både som e-bok och pappersbok. Hör gärna av dig/Med vänlig hälsning Björn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s