Om mig

I bloggen Jessicas viktiga mål skriver jag om min resa mot ett hälsosammare liv i bilder och personliga tankar. Jag skriver också om min egen upplevelse av att vara överviktig, min syn på de skeva skönhetsideal som råder i samhället, hur jag resonerar och vad som peppar mig att fortsätta. Jag är emot quick fix-metoder och hälsohets och tycker att alla ska få se ut som de vill utan att skämmas för det. Förutom detta handlar bloggen också om mina övriga intressen: Litteratur, kultur, retro inredning, mitt eget skapande. En och annan kattbild och andra ämnen förekommer så klart.

Jag som skriver är snart 31 år och bor i Stockholm. Jag är skribent, copywriter och litteraturvetare. Jag ritar teckningar i seriestil och publicerar en om dagen här. Jag skriver artiklar och romandebuterade 2013 med THRILLERLIV (som inte är en thriller). Jag jobbar halvtid för brödfödan, är lärare i skrivande lite här och var. Idéerna tar aldrig slut i mitt virriga huvud och tur är väl det!

Följ gärna min mat och träning dag för dag på instagram-kontot jessicasviktigamal. Eller mitt vanliga instagram-konto (litteratur, retro inredning och teckningar) jessicaosv.

Vill du komma i kontakt med mig? Kommentera ett av inläggen eller skicka ett mejl till jessicajohansson85@gmail.com så svarar jag så snabbt jag kan!

Annonser

En kommentar till Om mig

 1. Helena skriver:

  Hej Jessica! Tittar in på din blogg ibland och ser din kamp med vikten. Nu är jag lite äldre än dig, men känner igen mig. Jag har också varit där du är, jag har provat alla dieter, läst spaltmeter med självhjälpsböcker etc. Det är inte förrän nu jag känner att jag hittat hem. Förstått vad min övervikt handlar om. Att komma rätt på vad orsaken och inte alltid jaga symptomen (övervikten). Jag har nu gått ner 16 kilo, men har många kilon kvar. Men det viktigaste är att energin o livsglädjen är tillbaka. Dimhjärnan är borta. Jag är alltid mätt och belåten. För mig har lösningen varit utbildning hos Bitten Jonsson (författare till boken Sockerbomben i din hjärna) samt möten på OA (overeaters anonymous). Jag känner att jag fått livet tillbaka. Kunskap om hur jag och min kropp fungerar är viktigt tycker jag. Så skickar några länkar till intressents föreläsningar på youtube. Hoppas att du hittar något du tycker inspirerar 🙂 Lycka till på din resa!

  Bitten Jonsson – addiction specialist

  Dr Daniel Amen – Den mesta övervikten händer mellan öronen
  http://nosugaradded.se/den-mesta-overvikten-uppstar-mellan-oronen/

  Dr Robert Lustig – Sugar the bitter truth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s