Virkade rotfrukter, rithäng, konst & sånt

thumb_IMG_5389_1024

Här finns del ett, del två och del tre av samma lilla inläggsserie. Anyhow, nu kör vi denna omgång. Stickade budskap på stan får man väl liksom aldrig nog av, tänker jag. Denna av strikkchics.

thumb_IMG_5388_1024

Streetart i originell form.

thumb_IMG_5215_1024

Lite göllig tavla på kafét Farbror Nikos nära Slussen. Jag och Jens brukar käka där ibland, de har en himla god halloumisallad och även god caesarsallad med yoghurtbaserad caesardressing. Jens brukar äta deras moussaka.

thumb_IMG_4861_1024

Den del av vårt hem som jag helt klart är allra mest nöjd med + aldrig tröttnar på.

thumb_IMG_5572_1024

Jag och Jens var på Moderna museet på min födelsedag. Huvudutställningen, Marina Abramovic, var ingenting för mig faktiskt även om hon verkar vara en cool person. Men Moki Cherry-utställningen var superinspirerande!

thumb_IMG_5576_1024

Ni ser ju själva vad ballt!

thumb_IMG_5658_1024

En gång när jag ritade det som sedan blev mina visitkort ville Artan väldigt gärna vara med.

thumb_IMG_5697_1024

Blommor i taket på kulturhuset Cyklopen i Högdalen!

thumb_IMG_5777_1024

Blommor i taket på Wilmer kaffebar på Kungsholmen, typ ett av mina absoluta favoritkaféer i Stockholm. Förut bodde vi en minuts promenad därifrån, nu är det lite längre men jag försöker fortfarande åka dit ibland!

thumb_IMG_5791_1024

Några dagar efter terrordådet i Stockholm den 7 april. Stämningen var tyst, jag har aldrig upplevt en sådan stämning förut faktiskt. Sorgligt och starkt.

thumb_IMG_5808_1024

Under våren skapade jag prints av mina illusar, bland annat denna som seglade upp som storsäljare!

thumb_IMG_6286_1024

Färgfabriken i Stockholm, tröttnar aldrig på sådana här vyer.

thumb_IMG_6475_1024

Någon gång i våras satt jag på en marknad med massa kreativa kvinnor på Cyklopen. Det gick jättebra, försäljningsmässigt min bästa marknad hittills! Och var superkul och så.

thumb_IMG_6485_1024

Där fanns en som sålde dessa handledsvärmare och virkade saker.

thumb_IMG_6488_1024

Joanna Günther var där med sina fina sticklingsvaser och muggar. På Designmarknad Sthlm fick jag en sådan där feministisk mugg i present av henne, superfint! Hon finns här. Och här kan man följa henne på instagram.

thumb_IMG_6490_1024

Vid bordet bredvid mig stod min fina vän Stephanie och sålde dessa extremt gulliga ulldockor!

thumb_IMG_6491_1024

Och lite frukt och grönt.

thumb_IMG_6509_1024

Från det ena till det andra. Här är en del av våra dricksglas! Typ alla är retro.

thumb_IMG_6574_1024

Rithäng hos Lilian, som ju har skrivit den här fina boken också. Vi kör massa olika övningar. Jag är ovan vid det men gillar det ändå!

thumb_IMG_6575_1024

thumb_IMG_6581_1024

Här är Gatuduvans teckningar upphängda på ståltråd, en del av hans utställning på Larrys corner i våras.

thumb_IMG_6909_1024

En annan marknad, på Nobelberget!

thumb_IMG_6978_1024

Forsbergs slututställning. Ett av projekten: Massa fotografier tagna på exakt samma plats under olika tidpunkter och så kunde man se hur platsen förändrades.

thumb_IMG_6981_1024

Avslutar med en skylt från Forsbergs.

Ok, c’est tout! Nu ska jag gå ut på promenad och lyssna på senaste avsnittet av Alex och Sigge och sen komma hem och dricka kaffe och äta mellanmål och sen kanske läsa vidare i Sara Stridsbergs senaste pjäsbok. Och sen rita och lyssna på senaste avsnittet av En varg söker sin pod. Ja ni hör ju. Jag har inget att klaga på här på landet.

Vad gör ni?

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s