Lista för att listor är kul

Jag hittade en rolig lista hos Beata som jag så klart inte kan låta bli att svara på. Har älskat internetlistor ända sen jag var fjortis så det blir snart 20-årsjubileum på den!

Jag gör: Betar av en ganska lång att göra-lista som jag har idag. Den innehåller bland annat att blogga, vattna blommor, jobba med copyjobb (redan kommit en bit på den punkten), scanna många teckningar, hämta nya Edith Södergran-prints från tryckeriet och sånt.
Jag ska: fortsätta med listan är planen. Och göra mina övningar från sjukgymnasten, hon tror att det tar ett halvår innan mina krämpor är väck men min reaktion var mest glädje över att hon tror att det kommer kunna gå över! När listan är klar är det nog middagsdags.
Jag kan: skriva väldigt bra. Och komma på en miljon idéer. (Alltså detta att den här punkten fick mig att börja tänka på allt jag inte kan, vad säger det om mig liksom!).
Jag köper: Mest mat. Men också gärna prints, affischer, fanzines, böcker. Finns nog inget jag gillar att köpa mer än sånt. Men jag gillar också att köpa inredningsprylar även om det har mattats av lite. Since you asked liksom.
Jag borde: inte sitta i soffan och skriva det här inlägget pga o-ergonomiskt men Arturo (katten) har lagt sig som en avlång liten klump sträckt över mitt skrivbord så what can I do (bilden är inte från idag men beteendet är en trend kan man säga, hehe).
Jag måste: laga både lunch och middag idag. Fylla i allt i kaloriräknarverktyget. Jobba.
Jag vet: mycket om sånt jag gillar (typ poddar, litteratur, kultur) och lite om resten. Praktiska saker vet jag inte mycket om, minsann.
Jag tycker: Jag har nog en åsikt om det allra mesta egentligen, tänkte på det häromdagen. Skulle hellre ha färre åsikter, inbillar mig att det är lite skönt.
Jag tänker: att jag oroar mig för mycket, katastroftankarna dansar en illvillig tango i min skalle sen igår kväll. Men alltså, ändå ej ok att säga till någon med katastroftankar: ”Äsch, oroa dig inte”. Man ba: Nä, det skulle jag gärna slippa förstås men ja. Jag tänker också att det är lite kul att jag har kommit igång med insta stories sist av alla, dock på alla mina tre konton (jessicaritar, jessicasviktigamal och jessicaosv). Inte fy skam! Jag tänker också att jag är fin i min nya frilla och hårfärg! Inte någon bra bild men it will do. Så här var håret innan ungefär (fast sällan sådär ”fint”):
Jag förbrukar: mycket papper, skrivböcker, pennor, kaffe och pumpakärnor.
Jag lyssnar: på ungefär samma som alltid. Jag har en spellista på spotify som heter ”Världens bästa låtar” och som innehåller 1100 låtar vid det här laget, jag lägger in där när jag hittar något jag gillar (t ex ligger alla kents skivor där och nästan alla av Lars Winnerbäck) och sen brukar jag lyssna på den på shuffle. Ljuvligt!
Jag drömmer: om att få en liten minus-schvung på vågen, att bli klar med min andra roman och få den utgiven, att få ge ut mina teckningar i bokform. Och mycket annat! Drömma är bra men nattliga drömmar är det tråkigaste jag vet att läsa eller höra om så vi skippar den grejen!
Jag längtar: efter min familj, det gör jag oftast! Längtar också redan efter nästa resa, är igång med resandet igen efter många års uppehåll förut och detta känns kul!
Jag fasar: inför den dagen när människorna jag älskar dör. Inför dagen när/om jag får en dödlig obotlig sjukdom. Angst liksom.
Jag använder: papper, pennor, instagram, men mest av allt använder jag verkligen min telefon. Till sociala medier, poddar och kontakt med vänner (mest via messenger faktiskt).
Jag njuter: av morgnar med korsade ben i soffan då jag äter frukost, dricker kaffe och kollar på teveserie. Dvs typ alla morgnar. Av att prata och skratta med Jens och med mina kompisar. Av att läsa böcker. Av att äta mat. Av att kolla på inspirerande konst-konton på instagram. Av att katten Artan ligger bredvid mig och spinner högt och liksom tittar på mig med blinkande ögon.
Jag blir: orolig någon gång varje dag. Rädd när det plingar på dörren (hjärtklappningsrädd haha, men det blir typ alla andra stockholmare också som jag har förstått det). Trött klockan 23.30 varje kväll och hungrig kl. 11.30 varje dag (är extremt mycket Skalman med mattider).
Jag äter: väldigt gärna men är också himla kräsen! Äter gärna husmanskost utan det mest onyttiga, frozen banana yoghurt, redig mat som man blir mätt på. Äter inte asiatisk mat, stark mat, skaldjur eller soppor.
Jag dricker: Svart kaffe, pepsi max och vatten.
Jag brukar: alltid vara tidig vart jag än ska, lyssna på poddar många timmar varje dag, stå med min pressure point ball många gånger om dagen.
Jag tittar: på serier, har alltid minst tre igång. Just nu är det senaste säsongen av House of cards, jag och Jens ser om Solsidan samt även Better call Saul. Jag följer även The handmaid’s tale, Skam och om ett par dagar kommer en ny säsong av Orange is the new black. Har precis sett hela säsongen av Call the midwife på netflix och kollar ibland på Blacklist.
Jag läser: Snart klar med tredje delen av Elena Ferrante, jag har hållit på med den ett tag men läst andra böcker emellan. Sen ska jag beta av en liten hög nu i juni för att kunna läsa precis vad jag vill i juli när jag är ledig.
Jag vill: en miljon saker.
Slut i rutan!
Annonser
Det här inlägget postades i inspiration. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Lista för att listor är kul

 1. anne skriver:

  Om du ska hämta nya prints kan du kolla vad tryckeriet heter då?

 2. anne skriver:

  ☺☺??

 3. Agneta skriver:

  Såå fin i håret! Men hur kan man inte gilla asiatiskt, det trodde jag var omöjligt! Anyway, Ha en trevlig sommar. Kram

 4. Linda skriver:

  Hej! Saknar de vanliga inläggen, känns som det blivit väldigt mycket listor i stil med, ”böcker jag läst”, ”konton jag följer”, ”roligt att göra” osv skulle mycket hellre läsa mer om din vardag, dina tankar/känslor kring vad som händer och din träning. Hoppas att allt är bra och arr du får en härlig sommar!

  • Jessica Johansson skriver:

   Hej! Ok när jag var i berlin blev det ju lite sånt eftersom jag inställde i förväg. Jag har även haft uppfattningen att det lätt blir lite hetsigt i kommentarsfältet när jag skriver om sådant och det är enbart därför jag inte gör det lika mycket längre. Men nu har jag hittat inställningen för att godkänna kommentarerna innan publicering och slagit på den så nu kommer jag kunna börja blogga om sådant igen, så hinner jag liksom smälta och välja vilka kommentarer jag vill godkänna och ej. Så nu blir det mer sånt! Tack för att du sa till! ❤

 5. anne skriver:

  Tycker aldrig jag läst hetsiga elaka kommentarer till dig. Snarare massor av tips och råd och att folk genuint vill hjälpa till när du inte fått resultat som du vill.

  • Jessica Johansson skriver:

   Absolut, därför skrev jag att 99 procent är snälla och förklarade att det mer handlar om en känsla inom mig. 🙂 det känns bättre nu hursomhelst och det är det viktiga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s