Bildregn från Berlin

Det är så himla härligt att resa med Jens för vi är väldigt lika på vissa sätt. Vi gillar inte att se obligatoriska sevärdheter, i stället vill vi helst gå runt i inspirerande kvarter, fika, gå in i härliga affärer. Vi älskar båda gatukonst och graffiti och inget blir liksom problematiskt eller tjafsigt.

Vi var ju i Berlin förra året i juli och om vi kan kommer vi försöka åka dit väldigt snart igen. Jag tycker inte att det känns tråkigt att åka till samma stad flera gånger, tvärtom! Har aldrig varit på en mer Jessica-kompatibel plats i hela mitt liv faktiskt. En vän till mig är likadan, så fort hon har råd sticker hon till Berlin. Härligt ju.

Foto 2017-06-04 09 48 15

Vi bodde på ett helt fantastiskt hotell som jag varmt kan rekommendera. Det ligger precis mittemellan Friedrichshain och Kreuzberg, vilket är områdena vi hänger mest. Men det är också bara några tunnelbanestationer (eller S-bahn) bort till de mest turisttäta områdena kring Alexanderplatz, klädkedjorna osv. Hotellet heter Michelberger hotel. Jag är inte sponsrad eller så, bara helt förälskad i platsen. Hotellet är ganska hipstrigt med samma film som visas på repeat i de mörka korridorerna osv, men också väldigt härligt med en underbar innergård där vi drack många koppar kaffe.

berlin

Både jag och Jens gillar att stanna upp på hotellet ibland, kanske ta en tupplur eller läsa en stund och inte flänga heeela dagarna från morgon till kväll, och då är det skönt att även hotellet går att hänga på.

michelberger_hotel

Frukostmatsalen var superhärlig!

berlin

Det var kulturfestival medan vi var i stan. I söndags var det en konstmarknad på en bro precis vid vårt hotell (vi bodde precis vid den längsta fortfarande existerande delen av Berlinmuren btw). Jag hade kollat upp den marknaden i förväg och var himla peppad. Det var en del lame ”vanlig” konst men också riktiga guldkorn som den ovan.

Och så hittade jag bona_berlin som jag köpte lite av! Upptäckte även Olivia Pils och köpte två prints och några klistermärken av henne. Alltså det finns inget jag älskar mer i världen än sånt här!

Vi gick en del i affärer och hittade coola saker men var också på en stoooooor marknad i samband med kulturfestivalen. Alltså den var väl egentligen inget för oss. Det var mest typiska marknadsgrejer, men vi mötte en kille vi mötte även i fjol, han gör väskor av gamla kläder. Supercoola! Sen åkte vi ifrån marknaden.

Förra året hittade vi ett gäng guldkorn, bland annat detta Jessica-aktiga kafé med gamla koppar i taket och supergod fruktsallad med yoghurt. Plus världsgott kaffe. Kafét ligger i Friedrichshain, ett område vi båda är väldigt förtjusta i.

Fruktsallad-tajm!

berlin

Jag fattar att alla inte gillar hela stadsdelar med sådana här hus täckta av graffiti men för mig är det som en ljuvlig dröm av inspiration!

En fin gammal karusell på den stora marknaden. Kunde inte låta bli att fota. Vi gick ungefär 20.000-25.000 steg om dagen. Dvs 11-16 kilometer varje dag!

berlin

En kväll på väg till hotellet stod en kille på en bro och sålde fantastiska collage-tishor och konst på vinylskivor. Han finns här på instagram om någon vill följa!

Här är den enda vettiga bilden på mig från Berlin men den var å andra sidan supervettig om jag får säga det själv, haha, så den är värd att reprisera.

Längtar redan till nästa gång jag får uppleva den här staden. Kanske blir något mer Berlin-inlägg, vi får se. Men hörni, om ni åker dit, lova att åtminstone besöka Kreuzberg och Friedrichshain! Maten var sådär upplevde vi denna gång, vi hittade ett favoritkafé med god mat förra gången på Lausitzer platz i Kreuzberg men det hade bytt ägare nu. Restaurang-/kafétips inför nästa gång tas alltså tacksamt emot!

Och om jag bara får ge ett enda tips så blir det Urban Spree och området däromkring, där finns en fantastisk bok-affär, hur mycket fin gatukonst som helst, man kan även fika och de har konserter och sånt. I söndags var det en marknad där, där hittade jag en jättefin ring och ett par örhängen, ska visa i dagarna!

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Bildregn från Berlin

  1. Lena skriver:

    Åh bodde ni där! Jag har varit inne och käkat lunch på deras innergård för 2 år sen. Sååå mysigt! Cool inredning i form av gamla resväskor och böcker. Om du går ut fr hotellet och går till vänster över bron så ligger det ett bra juice/smoothie ställe där. Fresh Company heter kedjan. Ett ställe jag tror du skulle gilla är Café Dritter Raum med gammal härlig inredning. Supertrevligt! Let it be är en av mina favoriter. Berlin är den stad i världen med bäst vegetariska/veganska restauranger enl mig. Kolla in denna lista på brunchställen: https://www.yelp.com/search?find_desc=Best+Vegan+Brunch&find_loc=Berlin
    Längtar tillbaka när jag ser alla dina bilder! Får nog bli ett besök där väldigt snart.
    Kram och tack för alla fina bilder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s