5 snabba knep för att börja sälja det du skapar

Är du en kreativ person med en härlig hobby där du skapar någonting? Då är det väl en utmärkt idé att börja sälja och sprida det du skapar (se till att ha koll på allt med skatter, f-skatt och sånt bara)! Här kommer 5 snabba tips:

#1. Var närvarande i sociala medier. Har du ett privat instagramkonto? Härligt! Men dina vänner kommer ganska snart att ha hunnit köpa det de vill ha av vad du skapar. Det gäller alltså att nå ut till andra, som kanske däremot inte är så sugna på att se dina barn eller din veranda eller hund eller blombukett. Då gäller det att ha ett eget konto för det du skapar. Ge det ett namn och kör i vind, det finns en funktion som gör att du kan vara inloggad på många instagramkonton samtidigt och bara växla mellan dem. En facebooksida är också ett bra tips.

#2. … och med närvarande menar jag just närvarande. Men att starta en Facebooksida eller instagramkonto för det du skapar utan att uppdatera eller vara aktiv där är ingen bra idé. Se till att börja först när du vet att du kan skapa ett flöde som uppdateras åtminstone några gånger i veckan. Följ andra som kan gilla det du gör, be dina vänner att sprida ordet, läs på om hur du marknadsför dig bäst i sociala medier. Jag når nästan alla som köper mina teckningar och prints just via instagram och min Facebooksida.

#3. Våga vara säljig – men inte hela tiden. Ibland glömmer dina följare att de faktiskt kan köpa dina grejer, så det kan vara bra att påminna. Men var inte säljig i varje inlägg, då tröttnar de.

#4. Stå på marknader! Det finns massa olika hantverksmarknader, designmarknader och annat härligt. Kanske kan du stå och sälja dina grejer där?

#5. Fundera på vilka du vill nå och hur du når dem. Om din målgrupp inte är så närvarande i sociala medier – hur når du dem bäst? Lappar på anslagstavlor, kontakta föreningar eller något helt annat? Det gäller ju att paketera dina produkter så att de hittar hem på ett bra sätt och till ett rimligt pris. När det gäller pris, fundera på om du vill att din produkt ska vara exklusiv, då kanske du säljer ibland till ett högre pris, eller om den ska vara tillgänglig. Eller om du vill ha bägge delarna, jag säljer både originalteckningar (fast billigare än kutym faktiskt eftersom jag ritar så mycket) och prints. Någon vill bara köpa originalteckningar medan en annan gärna nöjer sig med några prints. På så sätt blir det lite av varje.

Det var fem snabba knep, vilka har jag glömt?

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s