Then we take BERLIN!

berlin_graffiti

HURRA! På onsdag åker jag och Jens till Berlin i fyra nätter. Vi var där i juli och blev helt förälskade i staden. Vi är båda stora fans av gatukonst och sånt så Kreuzberg var som ett paradis av inspiration för oss.

Vi har alltså inte gjort så mycket planer den här gången, annat än att bara hänga runt och inspireras. Vi vill gärna hinna utforska områdena Prenzlauerberg och Friedrichshain mer än vi hann sist, utöver Kreuzberg förstås. Jag vill gärna besöka de judiska kvarteren också. I övrigt älskar jag att bara hänga när jag reser, utan prestationer eller turistattraktioner. Läsa en bok på ett kafé i någon timme, strosa, gå in i små balla butiker, fota gatukonst, äta god mat, typ så.

Och maten då?

Sist vi var i Berlin gick det faktiskt bra med maten! Jag åt någon lasagne eller två, men annars mest härliga sallader och fruktsallader och lite nötter. Jag tänker göra samma nu. Har kommit bort från det där att släppa alla tyglar som jag pysslade med förr på resor. Så jag oroar mig inte för maten, dessutom rör man himla mycket på sig – tror jag gick kanske 18-24.000 steg per dag sist vi var där.

Men mitt trick sist var att bestämma mig i förväg inför varje måltid innan jag stod och var hungrig och skulle beställa. Jag sa det kanske till och med högt till Jens: Idag när vi äter lunch ska jag inte välja något onyttigt. Då blev det inte att jag gjorde det sen liksom, så får man göra så inför varje måltid. Bestämma sig och vara aktiv, snarare än att passivt falla för frestelserna och ”passa på” och sedan ångra sig.

Har ni härliga och lite o-turistiga Berlin-tips så bring’em on! Gärna typ härliga brunchställen, ställen med smarriga luncher, coola små arty-butiker och sånt.

Gud vad jag längtar, hörni.

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s