Lägesrapport om maten och träningen

En läsare påpekade att jag inte har skrivit så mycket om mat och träning på sistone (förutom en liten blänkare häromdagen om att jag känner mig starkare). Det hade jag faktiskt inte ens tänkt på men här kommer en liten lägesrapport!

Det har gått lite upp och ner med maten. Inga stora bakslag men mer att jag även fortsättningsvis äter liite för mycket. Varför väljer jag att berätta det här – egentligen kanske jag borde låta bli eftersom jag blir stressad av pressande kommentarer och skäms osv. Men nä, jag tycker det är ganska befriande att visa att jag kämpar men det går lite svårt och det är okej i alla fall. Jag är stolt över att jag inte har fallit tillbaka i att äta socker, stolt att jag inte har fallit tillbaka i att hetsäta, stolt över att jag kommer iväg och tränar och promenerar.

Det finns en bild av att man ska vara perfekt och klara alla sina mål och hej och hå och fokus och no excuses. Sanningen är att det inte alltid är lätt i livet och det går inte alltid att hitta det där fokuset. Strävan efter att vara perfekt är en hopplös och deppig strävan eftersom det inte går att vara perfekt. Tidigare i veckan fyllde jag i Olgas kaloriverktyg men sen kom jag av mig när vi stack till Jens mamma ute på landet lite spontant och åt lite för mycket. Idag är jag igång igen!

Så: Massa saker går bra, vissa går knackigt men okej. Och jag vill inte basha mig själv för det, eftersom jag gör så gott jag förmår. Hur går det för er andra?

I övrigt så har jag varit hos läkaren och har kanske gått och fått psoriasis, ska till hudläkare inom en snar framtid. Lite tråkigt och jobbigt för min hypokondriska skalle men bra att kanske få hjälp med de utslag jag har fått på fingrarna. I axlarna har jag fortsatt ont men fortsätter hos sjukgymnasten. Pallar inte klaga hihi.

I dagarna kommer jag förresten skriva mer om detta med mat och sånt så häng kvar vettja!

Annonser
Det här inlägget postades i Min hälsoresa. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Lägesrapport om maten och träningen

 1. Åsa skriver:

  Vet du, det finns ingen som dömer för att du äter för mycket eller faller ur spår lite grann. Det är skönt att höra att du inte är perfekt ju 🙂 Jag tycker du är jätteduktig och väldigt inspirerande.

 2. Lina skriver:

  Psoriasis kan vara mer än bara hudutslag så det är viktigt att du berättar för din läkare och sjukgymnast att du senaste tiden (utöver utslagen) har haft kraftig ledvärk. Hoppas att du får bra hjälp!

  • Jessica Johansson skriver:

   Jag vet ju inte om det är muskel- eller ledvärk men har givetvis sagt det och läst på massor. Tack för omtanke!

 3. Cashew skriver:

  Hej Jessica! Jag har läst din blogg sedan start, men aldrig kommenterat tidigare dumt nog… Hursom! Jag vill säga att jag tycker att du är så otroligt duktig och inspirerande. Saken är att vi är ruskigt lika, och jag känner så väl igen mig i nästan allt du skriver <3. Din senaste insikt om bristen av protein i kosten har verkligen gett mig en tankeställare, och nu har även jag sagt adjö till halloumi i vardagen :).

  Jag har ett önskeinlägg, som jag hoppas du kan tänka dig att skriva. Jag har hittat Olga genom dig (wiii!) och skulle så gärna vilja veta mer om dina erfarenheter av PT online. Typ, hur fungerar det? Får man en coach/någon som hejar på en? Hur länge kommer du använda deras tjänst? Hur skiljer det sig från exempelvis Viktklubb eller liknande?

  Hoppas att ni får en underbar semester i Berlin, planerna låter strålande ❤

 4. Petra skriver:

  Hej Jessica! Trist med psoriasis, jag har det också (har även fått det i lederna, ca 40% får det enligt min läkare). Men, det jag skulle komma till, kosten har visat sig påverka det jättemycket för mig! För mig hjälper det jättemycket att helt undvika mjölkprotein, då kan jag helt undvika medicinerna. Vet att vissa känner förbättring av att undvika kött också, men det ger ingen jätteskillnad för mig. Klassisk antiinflammatorisk kost, helt enkelt!

  • Jessica Johansson skriver:

   Vad tråkigt, det är verkligen jobbigt. Jag har som jobbiga utslag på typ alla fingrar som gör ont och kliar och specialsalvan har inte hjälpt än 😦 både hemskt och fult. Bra tips men har aldrig fattat hur jag skulle orka klara mig utan yoghurt, mjölk och kvarg haha! Vad äter du under en typisk dag?

  • Petra skriver:

   Det var absolut en omställning i början, men nu går det av bara farten. Det är så rätt tidevarv att inte äta mjölk! Jag tycker havremjölk passar jättebra till havregrynsgröt och till kaffe, overnight oats blir jättegoda på mandelmjölk som bas. Ost är lite klurigare, men det finns några riktigt bra substitut för typ gratäng och fetaost gjorda på soja. Istället för grädde i maten använder jag kokosmjölk eller sojabaseraf créme fraise, baserat på vad som passar bäst till. Så jag äter som innan, bara ersatt mejeriprodukterna med växtbaserade alternativ! Enda varningen är att vara lite uppmärksam på sojamjölk och sojgurt (världens sötaste namn på ett livsmedel) som kan innehålla en del socker.

 5. Namm skriver:

  Jag är nog en av dem skyldiga som uttryckt mig hårt (inte medvetet, ville bara nå fram) men det beror nog mest på att jag misstolkat dina inlägg. Gör som sagt själv en liknande resa men jag unnar mig 1 gång i veckan +när suget är extremt.
  Har blivit tvungen att bortse från alla råd från s.k. tränings/matexperter då de inte passar mig personligen. Min mage tolererar inte fiber och allt annat nyttigt. Äter vitt ris, vit pasta och massor av potatis och jag tränar och gör övningar som jag tycker är roliga. Inget fan av styrketräning så jag kör konditionsträning flera ggr i veckan +styrketräning max 1gg/veckan. Går ner i vikt otroligt trögt men det går framåt, i min takt.

  Kom ihåg, du gör den här resan enbart för din egen skull och ingen annan egentligen. Fortsätt att göra resan på ditt eget sätt, efter dina egna behov och whatever med pekpinnarna. Så länge du mår bra under tiden kommer du att ta dig fram på det sätt som funkar bäst för dig för eller senare…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s