En somrig lista

Jag bjuder på en somrig bild från förra året vid ungefär den här tiden och sommarpeppar lite genom att låna en lista från Sandra Beijer (min favoritblogg btw!). Fast med mina egna svar förstås.

Mina planer för sommaren:

Att vara mycket på landet! Trots att jag nyligen skrev mycket om stan så längtar jag nu lite till lantlig miljö, om än bara för någon halv vecka här och där. Vill också bli lite mer carpig, typ ta en filt och knalla ner till vattnet och sitta där och läsa. Hm, vi får väl se, det är trots allt mycket mer bekvämt att läsa inomhus! Det skulle också vara mysigt med någon storstadstripp men jag och Jens ska till Berlin nästa vecka så nästa weekend-resa kanske får vänta till i höst! Planen är också att läsa massa böcker förstås.

rosenhill

Bästa sommarstället:

Rosenhill ute på Ekerö. Och Torpet i Orhem. ❤ Och Kungsholmen en dag i juli när alla har semester och är bortresta och gatorna är helt tomma och det blåser en ljummen bris nerifrån vattnet och man dricker en kaffe från 7eleven på en bänk och har inte bråttom någonstans och sen kanske man tar en promenad på Kungsholms strand ända bort till bänken nästan vid Karlbergs slott och sitter där och dricker vatten och tittar bort mot St Eriksplan. ÅH. Kungsholmen, vad jag saknar att bo där.

Här badar jag helst:

Jag har som sagt inte badat på typ 13 år (och med typ menar jag att det är kanske 13 eller 12) men i år ska jag bada åtminstone några gånger (kanske många, vem vet) och då blir det nog ute vid Jens mamma någonstans (hon bor i lantlig miljö). Kanske att jag vågar mig ner till vattnet nära där vi bor också, vi får la se!

Hur länge ska du vara ledig?

Fyra veckor.

Vad ser du mest fram emot?

Att läsa böcker utan dåligt samvete.

Vad kommer du köpa inför semestern?

Ett par tunnare skor, ett par fladdrigare byxor, ett par nya solglasögon, solkräm och nya pennor att rita med.

Vad kommer du äta?

Allt möjligt skulle jag tro, ungefär som vanligt. Men gärna lite jordgubbiga och meloniga sallader också. Och mer smoothies, tänker att jag ska prova ett gäng ur Green kitchen smoothies-boken.

Vad kommer du dricka?

Smoothies, pepsi max med is. Vatten. Kaffe.

Vad kommer du ha på dig?

Ungefär samma kläder som vanligt, jag gillar minst sagt inte att vara ”lättklädd” haha. Så jag brukar ha ungefär samma på sommaren som alltid.

Det här lyssnar jag på i sommar:

Poddar, eventuellt i ett än mer halsbrytande tempo än till vardags. Alltså jag kanske är fel person att svara på en sommarlista egentligen kom jag på nu, för jag gör ungefär som alltid på sommaren. Lyssnar på samma musik och samma poddar och gör ungefär samma saker. Fast det kanske är skönt att läsa en sommarlista även av en sådan person så jag fortsätter med den ändå. Befriande?

Favoritsommardoft:

Det finns en speciell doft som jag brukar känna när jag promenerar ute hos Jens mamma och den får mig att dö en smula av nostalgi och glädje, men jag vet inte vad det är för växt. Någon helt magisk sommarväxt måste det vara i alla fall. Det är min favoritsommardoft. Och kanske den av varm asfalt, typ?

Hur kommer du att göra dig illa?

Jag lär få massa myggbett som jag kliar tills det blöder.

Vad oroar du dig för?

Allt. Som alltid.

Den ultimata sommardagen:

En dag heelt utan krav när jag inte måste prestera eller göra saker jag inte mår bra av utan bara kanske ta en promenad tidigt på morgonen innan det blir för varmt, läsa i ett soffhörn, rita i ett soffhörn, babbla och dricka kallt vatten, äta härlig mat.

Hur kommer du minnas din semester sen i september?

Som ett rosa och bubbligt lugn i maggropen. Och genom alla härliga teckningar jag ritade.

Vad ska ni göra i sommar?

Annonser
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till En somrig lista

 1. anne skriver:

  Låter som härliga sommarplaner! Tänkte fråga då du säljer prints vet du en sån online tjänst som ej är för dyr ska trycka 5 bara?

  • Jessica Johansson skriver:

   Tyvärr ingen aning, jag använder mig av ett lokalt tryckeri. Men googla lite så hittar du säkert ngt.

 2. Anne skriver:

  Det kan funka jag bor i Sthlm. Vilket tryckeri är det?

  • Jessica Johansson skriver:

   Minns inte vad det heter men tror att det allra bästa är att bara googla på tryckerier så kommer du hitta massor.

  • Anne skriver:

   Minns inte? Oki trodde du gjorde prints rätt så ofta. Vill du inte berätta så får jag googla vidare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s