Helgtips x 7

fajitas

FÖRSTA TIPSET: Fajitas! Som tacos fast ändå lite annorlunda. En kompis kom hit idag och vi hjälptes åt att laga detta. Kyckling, strimlade grönsaker (t ex champinjon, paprika, rödlök), ev fajitaskrydda eller valfria kryddor som man steker. Sedan bara lite guacamole och fullkornstortilla-bröd och vips har man en kalasgod måltid. Om man inte kan äta tortillas/fullkornstortillas så gör en omelett-tortilla i stället på stekta ägg.

ANDRA TIPSET (för dig som är i Sthlm): I morgon, lördag (jag skriver det här sent på fredag kväll efter att precis ha packat ihop alla loppissaker och klappat katt och nästan somnat i soffan framför en serie) är det loppis i Årsta på Årsta torg. Det brukar vara en superbra loppis, jag kommer stå där med min vän och sälja lite smått och gott. Den håller på kl. 11-15 och enligt SMHI ska det inte regna!

TREDJE TIPSET (också i Sthlm): Stockholms internationella seriefestival pågår hela helgen på Kulturhuset och är gratis. Det brukar vimla av inspirerande fanzines och annat ljuvligt. Googla för mer info och missa ej, jag ska dit på söndag och botanisera.

FJÄRDE TIPSET: Poldark och Barnmorskan i East end. Brittiska förr i tiden-serier (som jag sa förr i tiden eller ja, tydligen nu också då, hihi) – får man någonsin nog av dem? Nä, säger jag. Poldark finns på SVT Play, inte alla avsnitt men den är nog ganska lätt att hoppa in i, annars kanske den kan streamas någonstans. Och en ny säsong av Barnmorskan i East end finns, tjoho! Antingen kan man följa den en gång i veckan på SVT play eller så finns hela på netflix.

FEMTE TIPSET: Läsa på kafé! Idag hade jag uteserveringspremiär på lunchen och satt en liten stund och läste på ett kafé när jag väntade på Jens. Liksom 1. att kunna sitta ute, det har varit värsta värmeböljan i Stockholm idag och 2. att läsa en liten stund med sorl av människor i bakgrunden. Det är mysigt och lyxigt.

SJÄTTE TIPSET: En av mina absoluta favoritserietecknare är aktuell med den sprillans nya boken MÅSTE CARPA. Alltså Lisa Ewald är 1 st geni, jag säger bara det. Jag lyckades haffa boken idag och läste hela på kvällen (i stället för att plocka ihop loppissakerna och blogga i tid, hehe) och avgudar den. Läs! Och följ henne på instagram.

SJUNDE TIPSET: Fördomspodden är verkligen himla rolig! För en som slukar poddar är det viktigt med variation och den här är liksom lättsmält och smårolig. Emil Persson, vars podd det är, bjuder in olika kända gäster och säger sina magkänsle-fördomar till dem och så får de reagera på det. Provlyssna!

Det var allt, plocka russinen ur kakan och ha en härlig helg! Jag bloggar förstås i morgon igen men ändå.

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Helgtips x 7

  1. Anne skriver:

    Poldark såg jag på SVT play för 2 el 3 år sedan Alla avsnitt. Väldigt bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s