Vem tror på no excuses-tänket längre?

Gammal bild från förra året men fin tycker jag!

Inom hälsa/viktnedgång/träning och sådant så finns det i vissa ”läror” ett tänk om att man ska tänka no excuses och bara köra hur hårt som helst. Jag gick in på ”Den här dagen” på facebook som jag gör nästan varje dag och ögnade igenom det (alltså där det går att se ens uppdateringar från samma dag andra år). Då kom jag in på något jättegammalt blogginlägg av mig och började scrolla nedåt och såg att jag hade skrivit om ”Nu kör jag stenhårt med träningen”.

Som om det skulle vara något positivt att ha inställningen att köra stenhårt. Som om det skulle vara någonting konstruktivt och eftersträvansvärt. Att se det inlägget några år senare – nu när jag faktiskt aldrig fuskar med träningen eller promenaderna utan tränar regelbundet jämt – kändes konstigt. Det känns så långt borta för mig nu att vara så hård och dum mot mig själv. Och då insåg jag hur långt jag har kommit i mitt förhållande till mig själv, träning och så.

Att inte leva i no excuses-tänket gör också att jag inte går och suktar efter massa saker eller drömmer om att ”slippa” träna. Det gör att tillvaron känns mycket mer hanterlig. Jag har långt kvar på många plan men det här är ett tydligt framsteg som känns himla bra! Om man känner att man måste köra stenhårt blir det ju inte speciellt lustfyllt. Bättre att hitta en nivå som är good enough och klara att hålla den vecka ut och vecka in, år ut och år in. För mig har jag till exempel insett att jag kan inte också promenera på alla träningsdagar, det blir för mycket i både tid och kraft. Då blir allt plötsligt mycket mer hanterligt och hållbart i längden!

När det gäller maten så måste jag ju vara hård när det gäller vissa grejer och aldrig äta dem (godis osv) men det känns inte längre som en uppoffring alls. Så det känner jag att jag kan hålla livet ut utan att tillvaron känns trist!

Vad tänker ni om det här? Hur gör ni själva i er tillvaro?

 

Annonser
Det här inlägget postades i Min hälsoresa. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vem tror på no excuses-tänket längre?

  1. Malin skriver:

    Så klokt sagt, håller helt med!

  2. cecilia skriver:

    Bra inlägg, viktigt. Håller helt med dig och har ockås gått igenom en sån ”utveckling” personligen. Jag tror det har mycket med ålder och erfarenhet att göra, det här svart/vitt, allt/inget mentaliteten lär man sig ofta i livets skola och av misstag och annat att det inte funkar bäst. Sen att ‘köra stenhårt’ tycker jag låter peppande, det kan man ju säga till sig själv lite då och då oberoende av vad man gör. Det är inte likställt med ‘no excuses’ för mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s