Allt jag behövde var ett streetdance-pass

Jag har känt mig sjukt ofokuserad senaste veckan, på ett sätt som jag inte riktigt är van vid. Alltså det har nog att göra med att jag denna och förra veckan har haft m a s s o r att göra och tänka på. Plus ont i kroppen, mycket katastroftankar och så. Det är tillfälligt, men ändå. Samtidigt vet jag att det viktigaste är att jag fokar på maten och träningen (mest maten för träningen går liksom automatiskt numera).

Hursomhelst, det har varit röd dag + att instruktören var bortrest förra måndagen men nu i kväll var det dags för en av höjdpunkterna på min vecka, streetdance-passet. För första gången på tre veckor. Varje gång går jag igenom stadierna jag skrev om här. Varenda gång! Så även idag. Så efteråt kände jag mig inte det minsta orolig eller katastroftankig, bara euforisk och pigg och motiverad. Det håller fortfarande i sig, flera timmar senare. It’s fucking magic!

Vad är min poäng med det här? JO, att alla borde våga gå på sådana här pass! Det spelar ingen roll om man är kort eller tjock eller lång och skranglig eller gammal eller likblek. Man hinner nämligen inte tänka en sekund på hur någon annan ser ut (förutom möjligen den övercoola instruktören Åsa Fornander). Alla borde våga gå och träna om man längtar efter det. Vissa säger att man ska vänta med att träna tills man är klar med sin viktnedgång (för att maten är vad som gör att man går ner i vikt + att man blir hungrig av att träna) men livet är ju hela tiden och om jag inte hade tränat hade jag inte orkat fortsätta kämpa trots plus minus noll på vågen. Och då hade jag kanske börjat överäta igen och gått upp (med STOR sannolikhet) 15 kilo senaste året i stället för att mer eller mindre stå still. Och då hade jag haft en helt annan utgångspunkt än vad jag har nu. En mycket jobbigare, svagare, tröttare utgångspunkt och en betydligt större uppförsbacke.

Så vänta inte med att träna, tillåt dig själv att känna den glädjen och bli starkare och piggare. Det var dagens lilla sensmoral från mig. Nu ska jag läsa en stund och kanske kolla för örtitusende gången på något avsnitt av Solsidan. 😀

Hur har ni det?

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Allt jag behövde var ett streetdance-pass

  1. Josefine skriver:

    Hej Jessica! Hur går det med olgas online pt? Har du gått ner något i vikt eller hur fungerar det för dig tycker du? 🙂

    • Jessica Johansson skriver:

      Hej! Nej jag har inte gått ner. Som jag skrev har jag varit lite ofokuserad, mycket katastroftankar m.m och inte kunnat fokusera så mycket på det. Men nu sitter jag as we speak och fyller i vad jag ska äta kommande vecka. Återkommer med ett inlägg lite senare idag. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s