Värmen som strålar ut från det mörka

Jessicaritar

Jag hade, tidigare idag, tänkt skriva några käcka inlägg här om helt andra saker. Böcker och mat och sånt. Sedan hände dådet och sedan orkade jag inte skriva någonting alls.

Bara att det här är så himla himla sjukt men också att jag så himla himla många tusentals gånger har varit vid Åhléns och centralen och på senare år har jag då tänkt att om ett terrordåd sker i Stockholm så är det där.

I nio och ett halvt år bodde jag fem minuters promenad från Åhléns city i den lilla mörka och stökiga ettan precis där Kungsholmen börjar. Nu bor vi i en närförort men jag är i stan många gånger varje vecka. Det här är mitt territorium, min stad, min plats i världen. Vår lilla stad. Det gör att det känns närmare, läskigare. Jag vill fäkta med armarna i vredesmod och få det att försvinna.

När jag och Jens gick till affären på kvällen var det liksom någonting flackande över människornas blickar, ett slags tomt stirrande.

Ja, det finns förstås inga ord.

Men det fina jag har sett är hur folk plötsligt, liksom spontant och okonstlat, erbjuder sig att hjälpa varandra. Behöver någon skjuts, är någon hungrig, vill någon ha te eller mat eller sprit eller sovplats eller sällskap? Folk öppnar sina hem, de där hemmen som annars är så slutna. Någon har kastat in ett oformligt mörker i vår stad men vi motar bort det med mängder av ljus.

PS: Eftersom jag tidigare tipsade om Designmarknad Sthlm (som jag egentligen skulle ha suttit på hela helgen) vill jag bara informera om att den har blivit inställd pga dådet och kommer att flyttas längre fram. Helt rätt beslut tycker jag. Ta hand om er i helgen.

Annonser
Det här inlägget postades i Personliga reflektioner. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Värmen som strålar ut från det mörka

  1. Madde skriver:

    Det viktigaste nu är att inte hatet och rädslan får ta över.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s