Så var Budapest

budapest

Vi var i Budapest, jag och min vän Daniela, från måndag eftermiddag till torsdag förmiddag. Vi gick 15-20.000 steg om dagen, åt massa mat, tog lite bilder.

budapest

Vi fick ett stort och lyxigt hotellrum eftersom vi fick byta hotell. På det första hotellet vi kom till sa killen i receptionen: ”We do not have a room here for you tonight”. Vi ba nähä. Han var väldigt sur och otydlig men när vi väl kom till det här rummet var liksom allt förlåtet.
budapest

Bilderna är inte kronologiska men vad gör det om hundra år så att säga. Vi var på spa. Gellert spa, ni måste prova om ni är i Budapest. Så himla himla värt. Där gick vi på massage, badade i 40-gradig pool, låg på varsin solstol och läste, drack kaffe, åt pistagenötter och badade bastu i ca 3 minuter. Sa jag bada? Jo men visst, första badet på hundra år för mig om än i pool. Mer om det i ett eget inlägg pga så stor grej. För mig.

budapest

Strosa strosa strosa, äta äta äta, skratta skratta skratta, kaffe kaffe kaffe.

budapest

På ett väldigt östeuropeiskt (på det bästa av sätt) kafé från 1887 satt fina Budapest-damer och umgicks vid ett runt bord mitt i rummet. De var så vackra att jag ville fota dem.

budapest

Saluhallen var jättehärlig!

budapest

Storleken på dessa rädisor liksom. Alla grönsaker och frukter smakade mycket och gott i Budapest.

budapest

Mera saluhall.

budapest

Bron mellan de två stadsdelarna Buda och Pest bjöd på en helt magnifik utsikt som dock var omöjlig att fånga på bild. Den var storslagen!

budapest

En gigantisk sal för typ tedrickande och 1920-talsbaler på ett kafé? Mja, varför inte liksom.

budapest

En vacker dörr.

budapest

Vi fick båda insikter när vi var där. En insikt jag fick: Att jag ska börja få in lite mer lugn i mitt liv. Alltså då menar jag prestationslöst lugn. Typ bara sitta i solen en stund ibland eller gå på spa (ok det har man inte råd med till vardags men någon gång) eller läsa långa stunder i sträck.

thumb_Foto 2017-03-29 14 13 43_1024

Vi åt jordgubbar i solen i gräset vid vattnet. Det var vår i Budapest och man kunde gå utan jacka och äta billig mat. Även om det var mycket bilar och folk så fanns det ett lugn över staden tyckte vi.

budapest

En till insikt jag fick var att jag vill resa mycket mer. Det är verkligen något alldeles extra. Men allra mest flamsade vi och gapskrattade och pratade på dialekt. Det är också något alldeles extra (även om det inte hör till ovanligheterna i mitt liv!).

Sammanfattningsvis: Himla fina dagar i en himla mysig stad med en himla härlig vän.

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Så var Budapest

  1. K skriver:

    Låter så härligt! Jag undrar, skulle inte du kunna ha ett inlägg där du tipsar om några av dina favoritbloggar? Känner att jag skulle vilja ha lite inspiration på mer bloggläsning till morgonkaffet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s