Fina saker hemma hos oss

färgglad_inredning

Nu råkar jag visserligen inte vara förtjust i ordet estet. Det låter så 90-talsaktigt på något sätt. Eller typ som att det är någonting anmärkningsvärt med att uppskatta estetiskt tilltalande saker. Jag har ju då ingen konventionell smak, gillar inte precis att ha det avskalat och stilrent hemma. Däremot är jag sjukt petig med att precis allt ska vara estetiskt tilltalande i min alldeles egna smak. Skulle liksom aldrig kunna acceptera ett par fula (eller halvfula) gardiner eller en halvful kökshandduk eller plåtburk. Allt måste vara fint helt enkelt!

färgglad_inredning

Innan jag åkte till Budapest gick jag runt och spontanfotade lite saker som jag personligen tycker är väldigt fina. Vad sägs om de små figurerna högst upp (damerna är retro, kaninen är av konstnären Anna Grundberg) eller den fantastiska lampan från Lampverket ovan. Eller det helt fantastiska printet av Ester Eriksson. Blev helt överlycklig när jag hittade det i en lokal säljgrupp!

färgglad_inredning

De här gamla salt- och pepparkaren använder vi inte just nu men ska göra det – snart… Men visst är de fina?

färgglad_inredning

Jag älskar gamla fina skolplanscher och det tog lång tid innan jag hittade en svart, men till slut så!

färgglad_inredning

Det här med mitt behov av att allt ska vara fint gör också att jag lätt tröttnar på saker. Och om jag väl har tröttnat på något kan jag inte göra mig av med det snabbt nog. Har visserligen lugnat mig lite på den punkten men det hänger ändå kvar till viss del.

färgglad_inredning

En ball affisch som nog också var med (en likadan) i Amélie från Montmartre. Sitter på vår sovrumsdörr.

färgglad_inredning

Det här skåpet fick vi med lägenheten. Bakom det döljer sig ett helt vanligt proppskåp men det här piffar helt klart upp! (Och ja, Jens gillar kepsar och mössor och sjalar hihi).

färgglad_inredning

En av tavelväggarna. Obs att en bild har ramlat ner såg jag nu, måste leta upp den och sätta fast igen. Men annars så. Tavelväggar kan man aldrig få för många av, så är min filosofi.

färgglad_inredning

Retro hyllpapper i en brokig skara.

färgglad_inredning

Tavelväggar sa vi, ja!
färgglad_inredning

Älskar fina och udda gamla kökshanddukar som den ovan.

färgglad_inredning

Print av Malin Skogberg, som jag intervjuade i bloggen en gång. Den här står på mitt nattduksbord. ❤

färgglad_inredning

Så nöjd med tavelväggen ovanför sängen.

färgglad_inredning

Så, det var min lilla fotorunda. Sådana här typer av bilder lägger jag förresten ofta upp på min vanliga instagram!

Annonser
Det här inlägget postades i Inredning, inspiration. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s