3 fantastiska och nyttiga rätter som alla borde prova

nyttiga_wraps

Först ut är innehållet ovan, i wraps. Antingen kan man göra omelettwraps (bara vispa ägg + salt + peppar + lite mjölk och stek på båda sidorna) och lägga allt i det. Eller så kör man tortillabröd om man får/kan äta det. Jag har kört på fullkorns-tortilla, blir inte triggad av det. Men märker jag att jag börjar bli triggad (alltså sötsugen) så slutar jag med det förstås. Det här är heller inget jag äter varje dag utan kanske en gång i veckan. (Har bara provat två gånger hittills, haha) Innehållet är: Hummus (det finns färdig att köpa i affären), 5 hasselnötter, paprika, rödlök, spenat, avokado. Går på fem röda och smakar gudomligt. Jag brukar ha lite flingsalt på grönsakerna, bre hummusen på tortillabrödet och sen mosa avokadon lite. Receptet är från Olga Rönnberg.

parmesanköttbullar

Näst ut är parmesanköttbullar med fullkornsbulgur, grönsaker i ugn, hummus (eller valfri röra, jag tog det för att jag hade det hemma, man kan också röra ihop en morotstzatziki till exempel). Det här smakar så gott så smaklökarna dansar tango, våga prova. Och skippa inte den färska basilikan i köttbullarna. Receptet finns här.

morots-halloumibiffar

Och sist ut: Morots- och halloumibiffar med matvete och valfri röra. Den här bilden är från innan jag började med PT online. Idag skulle jag ha tagit mer matvete (1 dl kokt) och lagt till en kycklingbit för att få mer protein och bli ordentligt mätt och få i mig redigt med protein. Här finns receptet.

Har ni supergoda och enkla recept att tipsa om?

Annonser
Det här inlägget postades i Retro. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 3 fantastiska och nyttiga rätter som alla borde prova

  1. Anna T skriver:

    Tack för tipsen!
    Jag lagade det här igår. Det smakade mums! (Jag skippade dock koriander och kokos, och tog vanliga krossade tomater + en pressad vitlöksklyfta. ) https://www.arla.se/recept/indiska-tomatbonor/

  2. Caroline skriver:

    Detta kanske är en petitess, men det har hjälpt mig: istället för att skriva/tänka ”får äta” så tänker jag (eller övar på att tänka) ”vill äta”/”väljer att äta”. Tänkte i ditt exempel med wrapsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s