Jag, idag (eller tusen tankar jag får när jag fotograferar mig själv)

Så här såg jag ut innan jag gick hemifrån i morse. Ny och fin jack-inspirerad grej från indiska som jag köpte igår i storlek L. När jag tar en bild på mig själv tänker jag inte bara helt neutralt att jag tar en bild på mig själv. I stället far miljoner tankar genom mitt huvud.

Jag analyserar mitt ansikte och tycker att det ser plufsigare ut än det brukar. Jag analyserar mitt hår och tycker att det ser flygigt och slitet ut. Magen döljer jag efter bästa förmåga, det sitter i ryggmärgen. Innan jag började blogga här hade jag knappt fotograferats på flera år av just sådana här skäl. Jo, you heard me. Flera år! Har bloggat om det förut också men hittar inte inlägget just nu.

Jag är glad att jag nu vågar fota mig själv och inte låter de negativa tankarna stoppa mig från det. Jag log heller aldrig på bild förut, det har jag lärt mig tack vare den här bloggen. Är ju en himla skrattig person IRL så det blir lite knasigt med bara allvarliga bilder.

Så när jag lägger ut helt sedvanliga selfies som hundratusentals andra människor också gör varje dag, så är det inte bara en selfie för mig utan också någonting modigt. Något jag gör för att jag försöker att inte skämmas för min kropp. Den ser ju ut som den gör, oavsett om jag aldrig hamnar på fotografi eller gömmer mig i stora koftor. Nästa steg blir att sluta analysera sönder bilderna i efterhand.

Är hursomhelst supernöjd med min nya tröja och att jag numera kan köpa storlek L på kläder! Hur har ni det?

Annonser
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Jag, idag (eller tusen tankar jag får när jag fotograferar mig själv)

 1. Marianne skriver:

  Snygg tjej i snygg jacka – det är vad jag ser! Honest! Tack fina Jessica för din blogg.

 2. Katarina skriver:

  Mer selfies åt folket! 🙂

  Vi har det bra. Jag och S tog en cava på Folkbaren. wihuuu. 🙂

 3. Maria skriver:

  Alltså jag tror det är väldigt få unga kvinnor som är nöjda med sig själva. Alla hittar ngt fel. Sedan när man är i min ålder (drar mot de 70) och tittar på gamla kort tänker man alltså varför njöt man inte mer av att vara ung och faktiskt trots allt ganska söt. Angående Indiska har jag alltid haft sådan otur med deras kläder. En blus som jag sett fram emot att ha på en fest visade sig ha stora hål under ena armen som jag missat när jag köpte, en klänning som skulle tvättas för hand tappade helt färg trots att jag löd tvättråden och ytterl en blus hade blivit av med en knapp när jag skulle ha den första gången. Vågar inte köpa ngt där mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s