Konsten att välja bra mat i svåra situationer

När man har en blogg som man skriver i varje dag så kommer inspirationen och går. Precis som med vadsomhelst som man gör ofta, liksom. Min blogginspiration har inte varit på topp senaste veckorna men nu är den tillbaka! Så nu kör jag på som vanligt med min blandning av färgglad inredning, mat, träning, vardag, litteratur, kultur, kreativt skapande – ja, ni vet, en salig blandning av allt jag gillar.

Jag gick upp igår morse och ställde mig på vågen men märkte att batterierna var slut. I stället för att bli helt galen över det så skrattade jag för mig själv och såg det som ett tecken. Så jag fixar nya under veckan så att jag kan väga mig på fredag i stället (ska ju väga mig varje vecka nu). Det var alltså inte att jag försökte smita ifrån momentet, hihi.

Kommer att skriva mer i kväll men nu: Det där med att göra bra matval när man till exempel äter ute har jag alltid varit SÄMST på. Det är något med den avslappnade stämningen och trevligt sällskap som får mig att få tankar som: ”Äh skitsamma”. Och det är inte konstruktivt i mitt fall. Men igår lyckades jag med stor möda göra ett bra val. Jag var ute och åt middag med två fina personer, Helena och Ellinor, på Urban deli Sveavägen. Var superhungrig och lite slut efter en lång dag och då var impulsen faktiskt att välja något med pommes eller så, ni vet, old habits die hard. Men sen bestämde jag mig för att ändå välja något caprese-aktigt och till det beställde jag en liten skål med goda saltade mandlar. Åt även två små brödbitar (nej jag blev ej triggad) men i jämförelse med typ köttbit med bea och pommes så var det ju väldigt stor skillnad! Det krävdes stor viljestyrka men också att jag stannade upp en stund och funderade igenom hur det skulle kännas efteråt, om det var värt det, om det verkligen skulle vara så gott. Svaret var nej.

Det här kanske låter litet för någon men för mig var det STORT. Förut var jag den som alltid åt grillade mackor på kafé, kladdkaka till efterrätt och ja, ni fattar. Även i nyttiga perioder. Nu har jag ju sen länge fått bort det beteendet när jag går på kafé och nu även på restaurang – när jag var dödshungrig!

Tvåminuters-metoden typ. Fast snarare fem minuter, så lång tid krävdes det att övertala mig själv. Ska ta med mig denna kunskap framöver! Med Olgas kost-online-grej känns det fantastiskt bra. Jag har nu skrivit in min matplan i verktyget och kan bara bocka av efterhand. Det här var mitt mellanmål idag. Keso med hackade soltorkade tomater + avokado. I kväll blir det linspasta med köttfärssås och sallad till. Vad äter ni idag?

Och hur har ni det?

Annonser
Det här inlägget postades i Min hälsoresa. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Konsten att välja bra mat i svåra situationer

  1. Helen skriver:

    Bra jobbat!! Äta ute är det svåraste. Mycket onyttigt och ofta finns inte mycket annat att välja på, möjligtvis sallad men det är ju inte alltid man vill ha. Dessutom är portionsstorlekarna enorma, jag har i alla fall svårt att avbryta och lämna när jag väl börjat. Hade varit bra om restauranger införde halvportioner eller drog ner på storlekarna, är väldigt få personer som behöver få i sig allt som läggs upp.
    En fråga: äter du inte ägg? Jag tycker att ägg är perfekt mat att ha färdigkokt i kylen, passar som del i en lunch eller middag och är perfekt mellanmål.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s