Räknar kalorier på ett nytt sätt

Godkväll i stugorna. Här kommer en liten ”rapport” om dagen och en nyhet. Hoppas att ni inte tröttnar på mig. Men jag har ju insett senaste veckorna att det här med att räkna kalorier faktiskt passar mig ganska bra nu! Jag känner inte alls att jag blir triggad. Jag kom av mig lite men kommer liksom in i det igen och nu ska jag inte komma av mig igen (åt inte dåligt men bara la inte in saker i verktyget).

Först hade jag inte tänkt berätta detta men det skulle ju också kännas helt knäppt! Jag kommer att prova Olga Rönnbergs PT online-tjänst i en månad (ej sponsrad!). Det är ingen diet på något sätt, utan sådan mat jag redan äter och samma kalorimängd per dag (1700 kalorier dagar då jag inte har träning). Alltså absolut inget hals över huvud-desperations-projekt på något sätt. Den enda skillnaden mot nu är att jag kommer äta något litet mellis på förmiddagen också. Det passar nog mig som nog har känsligt blodsocker (eller åtminstone hunger-psyke!), då behöver jag inte dö av hunger tjugo i tolv (det gör jag oavsett vad jag äter till frukost).

Så jag gör det faktiskt mest för att få massa receptinspiration med specialkomponerade och enkla recept. Kommer inte fokusera supermycket på just det verktyget här i bloggen eftersom jag inte är sponsrad, men ville berätta det åtminstone! Det känns kul! Börjar lägga in min mat på riktigt där i morgon. Och när månaden är över kan jag fortsätta med Lifesum utan skarv och utan att byta kost på något sätt.

Dagen? Har varit lärare för fanzineprojektet på Forsbergs på förmiddagen. Det är så otroligt inspirerande! Till frukost åt jag fiberhavregrynsgröt med kanel, pumpakärnor, blåbär och mjölk. På förmiddagen en banan.

Efter Forsbergs tog jag fyran för att möta min chef inom copyjobbet på Urban deli vid Nytorget. De hade ingen lunch på menyn som jag blev supersugen på (som de har haft när jag och mamma har varit där) men jag tog ”dagens fångst” med blomkål och blomkålskräm (om jag inte minns fel). Majonnäsen åt jag inte upp, är inte så förtjust i majonnäs. Vi hade hursomhelst en härlig lunch och sedan ett möte på kontoret! När vi var klara rörde jag mig hemåt med Broder Daniel blandat med Linda Pira i hörlurarna. Hemma la jag mig på spikmattan, sedan jobbade jag vidare.

Så småningom var det dags för middag. Jag hade varit smart nog att plocka ihop en blocksallad i mataffären på väg hem från Söder, så det var bara att lassa ner den på en tallrik och få en smaklig och färgglad måltid. På kvällen har jag bara lajat runt, planerat maten för resten av veckan, babblat med Jens och skrattat, handlat mat en gång till, promenerat (läs: Pulsat) i snön.

Vad har ni haft för er idag?

Annonser
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Räknar kalorier på ett nytt sätt

  1. Catarina skriver:

    Tröttnar inte på dig, men är dålig på att kommentera (så kan ju verka så hehe…). Jag beundrar ditt tålamod och kreativitet i det hela. Du är påhittig och verkar göra ändringar på ett lustfyllt (och inte tvångsmässigt) sätt. Tummen upp för det!

    Kul med onlinetjänst! Tror det är jättebra om jag går på vad jag hört. Har en vän som häromdagen berättade att hon signat upp för något liknande och hon var såå nöjd. Över all förväntan! Lycka till du med, blir spännande att läsa om :).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s