En tisdag i mars med fisk och spikmatta

Hej, här är jag på suddig nysminkad selfie från igår. Här kommer lite smått och gott just nu:

 • Axlarna/skuldrorna (tänk att jag aldrig har fattat skillnaden riktigt förrän nu) plågar mig deluxe och gör det svårt med det mesta för tillfället men jag kör på med naprapat-övningar och har även fått en liten bit av mammas spikmatta, den gör att det onda släpper en liten stund efteråt. Ska nog även försöka leta redan på någon sjukgymnast när jag hinner lista ut hur sådant funkar egentligen! Att gå så många gånger till naprapaten utan resultat känns lite fruktlöst.
 • Maten har gått bra förutom att jag inte har lagat så mycket mat senaste dagarna, men liksom trixat till det ändå på något vis. I kväll ska jag sitta och planera så att jag lagar mat resten av veckan. Det blir mycket bättre och lättare att räkna ut kalorier då.
 • Är lärare för VÄRLDENS roligaste fanzine-projekt på Forsbergs just nu tillsammans med Daniela Juvall. Projektet började igår och pågår tills på fredag då det blir slutpresentationer. Så himla kul!

 • Jag har blivit antagen att stå och sälja mina teckningarDesignmarknad STHLM, så himla stort och fint steg för mig! Jag blev så himla glad. Så nu ska jag fixa visitkort, prints, försöka rodda ihop något litet häfte med mina teckningar och så vidare.
 • Apropå teckningarna så har folk börjat nappa lite på min kampanj som jag har tills på fredag, yay! Planen är att inte ha fler kampanjer sen på ett tag. Men den som är: Köp en originalteckning av mig så får du dessutom: * En specialteckning med valfritt citat till just dig och * Två äldre överrasknings-originalteckningar från när jag var tidigare i min utveckling med ritandet. Mejla på jessicajohansson85@gmail.com
 • Här kommer dagens matdagbok. Till frukost åt jag frozen banana yoghurt med pumpakärnor, lunch raggmunk med paprika (var så hungrig så hann inte skära upp fler grönsaker, haha, äter jag inte klockan prick 12 så är det kört), mellanmål en propud och middag den här gudomliga fiskrätten med rödbetor och annat gott, som var en matlåda från mamma och pappa för ett tag sen.
 • Nu: Byta om och köra ett onlinepass. Dagarna går så fort den här veckan!

Vad har ni för er?

Annonser
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till En tisdag i mars med fisk och spikmatta

 1. Josephine skriver:

  Har du testat att gå till en kiropraktor för att se om du har några låsningar eller så? 🙂

  • Jessica Johansson skriver:

   Jag tror att naprapaten kollar det och så har jag ju gått på thaimassage där de får bort alla låsningar men tyvärr är det här större problem än så tror jag. :/

  • Josephine skriver:

   Massage tar inte bort låsningar tyvärr utan det behöver man en kiropraktor till då det är ”skelettet” som behöver manipuleras tillbaka. Jag rekommenderar verkligen att gå till en kiropraktor! Det visade sig att en låsning i bröstryggen som behövdes knäckas rätt var anledningen till alla mina miljoner triggerpunkter runt skuldrorna nämligen.

 2. moa skriver:

  Det är inte så att du behöver vila axlarna ordentligt? Jag menar ta ledigt från allt skrivande och tecknande i några dagar åtminstone, eller åtminstone det minst viktiga, och röra på dig men utan belastning. Det kanske inte alls rätt väg att gå, men en tanke bara. Det låter inte alls bra det där. Hoppas det blir bättre snart!

  • Jessica Johansson skriver:

   Jo men jag har märkt att de tyvärr inte vilar även om jag inte sitter och ritar eller sitter vid datorn. Har försökt att sitta minimalt lite vid datorn flera dagar men det gör ingen skillnad alls. Axlarna har roterats framåt enligt naprapateleven, hela överkroppen är full av muskelknutor och hela ryggen är stel så det här går inte att vila bort, det har liksom gått för långt. Vi får se om det löser sig, tack för fina ord och omtanke!

 3. Maria skriver:

  Jag har haft otroligt ont i rygg/axlar och nacke, spänningshuvudvärk flera gånger i veckan under flera år. Efter diverse försök att bli kvitt det via träning och rehab utan resultat så hittade jag en massör som kunde hjälpa mig. Det visade sig att hela min överkropp var fylld med muskelknutor, även armarna. Efter 3 behandlingar så är all min värk är borta! Kan vara värt att prova.
  Sök efter en Medicinsk massageterapeut.

  • Jessica Johansson skriver:

   Hej och tack för ditt tips ❤ så omtänksamt! Hela min överkropp ÄR full av muskelknutor och jag har gått på naprapathögskolan på behandling kanske 8 gånger nu men de tar bort för få varje gång tyvärr. Det är jättefrustrerande att ha så här ont. :/ Råkar du bo i Stockholm, vilken medicinsk massageterapeut gick du till?

  • Maria skriver:

   Jag bor i Malmö och går till en massör här :/

   Men typ något sådant här hade jag sökt.
   http://www.ryggcentrum.se/behandlingar/medicinsk-massage-i-stockholm/

   Det är helt värdelöst att ha ont! 😦
   Lycka till

 4. K skriver:

  Har du varit och diskuterat din värk med en läkare? Jag tycker att det annars vore en god idé. Då kan dom ta lite prover och se ifall du har förhöjda inflammationsvärden. Kanske skulle du i så fall behöva en kur med antiinflammatoriska tabletter eller salva (typ voltaren gel). Sen rekommenderar jag att du också bokar tid hos en sjukgymnast (fysioterapeut). Det gör du enklast via din hälsocentral, alternativt via en privat klinik som har landstingsavtal (du vill att det ska gå under högkostnadsskyddet, annars kan det bli väldigt kostsamt). Sjukgymnasterna jobbar ju på ett lite annat sätt än kiropraktorer och naprapater, och för mig har sjukgymnastik varit en bra väg att gå när jag har haft ont i nacke/rygg. Hoppas verkligen det löser sig snart för dig, det är så dränerande att gå omkring med värk hela tiden 😔

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s