Natten är vår – #ägnatten

ag

Om jag tänker på natten + att vistas utomhus får jag bara en enda association: Otrygghet. Jag tänker på de hundratals gånger jag har gått sent på kvällen (det har inte ens behövt vara natt) med en snabb och orolig blick snett bakåt. Hörde jag inte nyss steg, accelererade stegen, kommer personen som kanske går bakom mig att attackera mig? Vad gör jag då? Jag har slutat att hålla nyckelknippan i handen som jag gjorde i tonåren (i villfarelsen om att jag skulle våga typ sticka en nyckel i en potentiell förövare?). Jag har slutat att ha någon stark peppar-aktig spray i väskan. Det hade jag i tonåren i tron om att jag skulle hinna famla fram den och spraya om någon överföll mig.

Att det inte har varit någon bakom mig när jag har vänt mig om i de där läskiga stunderna har gjort att jag känt mig en smula paranoid och övernojig. Men också arg, för det ska ju inte behöva vara så att jag är rädd när jag går själv utomhus efter klockan 22. Det är ett misslyckande för samhället.

Just det här vill amelia uppmärksamma i kampanjen #ägnatten. Här kan ni se kampanjfilmen. Jag har skrivit på så klart. Skriv på ni också, amelia ska sen lämna in alla underskrifter till politiker och sätta press på dem för att göra natten till en trygg tidpunkt även för kvinnor. Sprid gärna ordet!

*

Lite vardagligt: Idag har maten gått bra men jag har haft ganska mycket och orkar därför inte fixa någon separat matdagbok. Åt plocksallad till lunch, vegetarisk meze till middag och gick en sväng på kvällen. Streetdance-passet blev inställt och då skippade jag att gå eftersom jag inte gillar bodyjam som var i stället. Nu ska jag sova tidigt! Skriv på ovan om ni inte redan har gjort det!

Annonser
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Natten är vår – #ägnatten

 1. Anne skriver:

  Bott i samma område i 15 år aldrig hänt något även om jag varit oroad… jobbat sena tider. Senaste året har jag blivit förföljd ( av en man som kanske var 20 år yngre som ville veta var jag bodde svårt att veta exakt vad han ville då han knappt talade svenska). Jag har aldrig vart så rädd i mitt liv fick ta omvägar etc innan han bröt o h gick över gatan. 2 mån senare hände samma sak fast det var två män, allt avbröts tack vare. Ett par som passerade. Ett halv år innan vart jag stoppad av en man som visade en lapp på en adress till tandläkaren i Högdalen han sa where? Jag skulle visa honom vart han skulle gå ligger på en sidogata. När jag kom fram försökte han rycka av mig väskan, jag klarade mig dock. ( hade med mig mitt barn i barnvagn då också). Så slutgiltigt ja jag är jävligt otrygg mer nu än förr och det är för att det är just här otryggare. Jag tror knappast det är slumpen att jag blivit överfallen sista åren och ej innan. Jag går ej ut nu efter mörker aldrig själv. Ka. Tillägga att jag bor inte på fina områden utan i förorten, likvärdig midsommarkransen örby/Bandhagen
  Höghusområde.

 2. Anne skriver:

  Kan tillägga att detta har hänt senaste åren efter att det har blivit lite sk förändringar här. Hände inget innan. Är det slumpen? Vem vet.

  • Malin skriver:

   Knappast slumpen vi alla vet vad felet är men ingen våga säga det! för inte bli stämplad 😒

 3. Lina skriver:

  Det har skett en gruppvåldtäkt där jag bor, samt rån och bilbränder så det känns hemskt obehagligt! Jag har köpt ett överfallslarm och en spray nu. Det hjälper kanske inte, men jag vill i alla fall göra det jag kan för att öka min säkerhet. Borde gå en kurs i självförsvar också. Jag vill inte vara rädd, med jag är det ändå..

  • anne skriver:

   Glömde jag säga skett gruppvåldtäkt här med i närheten av ett sk boende av boende där. Blev löst tack och lov även om förövarna inte direkt fick nåt straff de var ju ”barn”.

 4. Jesse skriver:

  Anne, jag önskar att du inte skulle använda en feministisk kampanj och en uttalat antirasistisk blogg (åtminstone har jag upplevt den så) till att sprida din tveksamma agenda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s