Inte glömma att vila

Den här halvgalna selfien tog jag i morse när jag var nysminkad och fortfarande pigg. Det går kanske att tro att jag har ett ganska slappt liv eftersom jag inte jobbar heltid på ett ställe och så. Men grejen är att jag flänger väldigt mycket nästan varje dag + att mina jobbuppdrag inte riktigt har någon gräns så det blir lätt att man går runt och känner sig lite halvmisslyckad hela tiden för att man ju rent tekniskt skulle kunna prestera mer. Jag älskar mitt drömliv men behöver också vilodagar emellanåt.

Och om jag glömmer de där vilodagarna, som jag har gjort på sistone (och kört på med långa att göra-listor även på helgerna) kan det bli som idag. Kroppen säger tvärstopp. Inte en meter till. Inte en minut till på benen. Jag fixade i ordning mig på morgonen och var mycket tröttare än vanligt men ändå helt okej. Åkte till stan och träffade min fina vän Mia och hennes lilla tvååring Adela. Vi gick en sväng och åt lunch (jag åt caesarsallad). Sedan åkte jag hem, släpade mig från bussen, kom innanför dörren, tog långsamt av mig skorna.

Och somnade! Och sov i flera timmar. Sedan har jag varit sådär dödligt trött hela dagen och accepterade att det här fick bli en total vilodag. Ingen press och ingen stress. Så jag har mest legat på sofflocket bokstavligen talat, utan att ens läsa. Provade att läsa några sidor i Den sårade divan av Karin Johannisson men alltså nä. Det gick inte. Sovit i små stunder. På kvällen såg jag och Jens ett avsnitt av Carnivale och jag fick en stunds uppsving då jag snabbritade några teckningar men annars inget annat än sociala medier och Henrik Berggrens nya låt (!!!!) på repeat typ. Olga Rönnberg la apropå det upp en bra livefilm idag på sin facebook-sida om att vila.

Nu ska jag försöka komma ihåg att vila senast nästa helg igen. Kanske i morgon på dagen också, det behövs för jag är fortfarande lika dödstrött psykiskt och fysiskt. Skulle vilja vila i flera veckor men ibland räcker en-två dagar när jag känner så här (vilket ändå är ytterst sällan, vilket jag är tacksam för!). Vi ville gå på Marina Abramovics performance som pågår nu här i Stockholm men jag orkar inte stå i kö flera timmar för det.

Vad gör ni när ni vilar?

Annonser
Det här inlägget postades i Personliga reflektioner. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s