Jag börjar väga mig en gång i veckan

En bild från morgonens PT Small group får illustrera dagens viktinlägg. För att vara ärlig har jag tappat kollen nu på alla svängar hit och dit med LCHF och sen vanligt och sen räkna kalorier. Så vi kör från nu helt enkelt. Förra veckan vägde jag 90,6 kilo. Och idag väger jag 88,5. Hurra, så skönt att räkna kalorier och ha koll på matintaget!

Orkar inte älta det som varit eller varför utan kör härifrån och fortsätter att räkna kalorier. Jag mår bra av det än så länge och mår jag dåligt av det så slutar jag på studs! Hoppas att ni också tänker så. ❤

Jag har bestämt mig för att under en period väga mig varje vecka. Varje fredag. Och mäta kanske varannan. Det vore så skönt att nå målvikten i år, så nu fokuserar jag lite extra framöver! Jag har 18,5 kilo kvar till min målvikt.

Min startvikt (som jag touchade senast i augusti 2015) var 101,9 kilo. Min målvikt är alltså 70 kilo till mina 162 cm tillsvidare. Ev reviderar jag den när jag når dit. Och så måtten:

Överarm: 35 cm. Minus en cm sen sist. När jag började styrketräna i april 2015 var det 41 cm.
Lår: 60 cm, plus minus noll Startmåtten i april 2015 har jag inte registrerat men i början av 2016 var måttet 66 cm.
Rumpa: 110 cm. Plus minus noll sen sist. Startmåttet i april 2015 var 118 cm.
Midja: 105 cm. Också plus minus noll. Startmåttet i april 2015 var 117 cm.

 

Annonser
Det här inlägget postades i Vägning. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Jag börjar väga mig en gång i veckan

 1. Anne skriver:

  Det låter ju jättebra. Du väger bara lite mer nu än förra vägningen. Och två kilo viktnedgång på en vecka att ju superbra rätt mycket 🙂 Heja!! Tycker dock inte du kan skriva att du åt Lchf eftersom du inte gjorde det utan överåt av pizzasnurror lchfpizza och paj.

  • Jessica Johansson skriver:

   Nä just det men jag åt andra LCHF-rätter också. Det får stå så nu. Jaaa nu är jag på banan tack vare att jag räknar kalorier. Tänk att få väga 70 kilo i slutet av året 😀 ❤

  • K skriver:

   Jessica: det är ett fullt realistiskt mål och jag tror absolut att du grejar det! Heja heja!!

  • Anna T skriver:

   ??? Pizzasnurrorna och pajen var ju lchf.

 2. K skriver:

  Vad roligt att det går så bra! Det känns verkligen skönt när man får ”vind i seglen” igen efter en tid då det gått trögt med vikten. Har själv haft flera platåer under min viktminskningsresa och då tappar man lätt fokus och målet känns så oerhört långt borta. Idag är jag mindre än 0,5kg från den vikt jag hade som målvikt när jag började leva hälsosammare förra året. Mitt mål har dock reviderats lite och jag har börjat våga sikta ännu högre (eller lägre, då – ur viktperspektiv 😁). Jag tror jag skulle känna mig helt nöjd om jag minskade ca 5 kg i fettvikt och sen lade på mig lite extra muskelmassa. Men det är ingen stress för mig, jag ser fram emot att jobba mot detta mål under våren och sen känna mig stark(are) och snygg(are) till sommaren!

 3. Marianne skriver:

  Kloka Jessica!
  KraM

 4. Frida skriver:

  Vad kul att det går så bra, är grymt imponerad! Hur många kalorier äter du om dagen?

 5. Emma Hällbacka skriver:

  Låter som en plan! Har själv räknat kalorier i en vecka nu och det går verkligen toppenbra. Jag menar, man kan ju välja vilka kalorier man äter, men om jag inte räknar äter jag för mycket vare sig det är socker, olivolja eller grönsaker. Grymt att du hittat någon som funkar!

 6. Anna T skriver:

  Det ser ju jättebra ut, men varför har du valt 70 kilo som ditt mål och inte en vikt under BMI 25?

  • Jessica Johansson skriver:

   Jag har alltid haft 70 som min målvikt. Vill inte bli för smal samt att jag ju vill bygga massa muskler. Får se om jag sänker målvikten med mågra kilo när det närmar sig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s