Börja sälja det man skapar själv

jessicaritar

Jag tänkte prata lite om mina teckningar idag. Grejen är ju att jag är inte skolad inom konst. Inom litteratur och att skriva är jag väldigt skolad. Där har jag också (för det mesta) ett självförtroende. Jag vet att jag kan skriva. Jag vet hur man gör och hur man inte gör. Jag vet att jag behärskar olika typer av texter. När det gäller ritandet ritar jag fortfarande ungefär som när jag var barn! Jag kan inte rita på något annat sätt.

Ändå började jag rita igen i vuxen ålder för kanske fem år sen. Helt plötsligt fick jag det behovet igen. Att rita. Sedan dess har mina teckningar utvecklats otroligt mycket och jag har märkt att många varit intresserade av dem och gillat dem. Det har förvånat mig – jag kan ju inte rita, sådär som man ska liksom – men jag har kört på ändå pga har haft behovet.

Vad vill jag säga med det här då? Jo: Att vi har ett pyttekort liv och då tycker jag inte att man ska låta sig stoppas av ängslighet eller prestationsångest. Jag struntar i om någon tycker att mina teckningar är banala eller ”fel”. Jag tycker mycket om dem och uppenbarligen tänker fler så eftersom de idag hänger på väggarna i många hem runtom i Sverige och världen. Så cool grej!

Jag har valt att sälja dem ganska billigt för att vara originalteckningar, eftersom jag ändå ritar så himla mycket och då känns det roligare att kunna sälja lite oftare och billigare än väldigt sällan och dyrare.

jessicaritar

Jag har även startat en webbshop, det var plättlätt och jag rekommenderar det till alla som vill sälja det de skapar och har F-skatt! De flesta köper dock fortfarande via min facebooksida En miljon ledsna flickor, där jag normalt publicerar en teckning om dagen (fast nu har jag inte hunnit scanna på någon dryg vecka), och vissa via mitt instagramkonto @jessicaritar.

Jag har ingen målsättning om att kunna försörja mig enbart på teckningarna, främst för att det är så himla långt borta, utan tycker det är fint som extrainkomst. Det gör också att ritandet blir en enbart lustfylld aktivitet för mig. Utan stress eller press, liksom.

Förresten, varje köp betyder massor för mig så om ni letar efter något fint att sätta på väggarna hemma får ni gärna ha mig i åtanke eller tipsa era vänner och bekanta! ❤ innehar f-skatt.

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration, Teckningar. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Börja sälja det man skapar själv

 1. anne skriver:

  Undrar lite ang F skatt vad du ville säga om det i inlägget. Tänker att du sålt teckningar länge innan utan F Skatt. Vad fick dig ändra dig ang det?

  • Jessica Johansson skriver:

   Tog bort f-skattkopplingen i inlägget, insåg att jag kan skriva separat om det vid tillfälle. Det har varit verkligen på hobbynivå innan, har sålt så himla lite. Det som fick mig att ändra mig var stt jag märkte att intresset ökade och då ville jag satsa mer på det och förhoppningsvis nå över hobbynivå och då givetvis betala skatt på varje köp. 🙂

 2. Anna skriver:

  Vilka härliga teckningar! Mina favvo är ”Vad i hela helvetet är det som pågår” och ”Nej”. Humor på hög nivå. 🙂

 3. Kate skriver:

  Du är himla driftig och inspirerande

 4. Ulrika skriver:

  Alltså jag älskar dina bilder. Mitt ”problem” är att jag inte kan bestämma mig för vilken jag ska köpa. Det är så många jag vill ha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s