Söndagsinspiration

Ni vet, när det enda man behöver är bilder på gulliga djur. Då är det ganska härligt att internet finns. Kolla här, till exempel – djurkompisar!

Lifehacks, finns det något bättre? Jag älskar lifehacks, alltså att få höra om hur andra har förenklat småsaker i vardagen. Därför blev jag extra glad när Sandra Beijer häromdagen samlade massa lifehacks som hennes läsare hade tipsat om. Jag tipsade nyligen om ett gäng lifehacks som jag själv har nytta av.

Boka in den 21 augusti i era kalendrar. Om ni är lika förtjusta i Patti Smith som jag är, vill säga. Då kommer hon nämligen till Gröna lund. 😀

Instagramvänligt. Instagramkontot claradackenberg har en originell estetik som jag tycker är fin! Jag älskar att blanda upp mitt flöde med massa olika typer av konstnärer och illustratörer och sånt.

Dip-aktiga grönsaker till lunch eller middag. Såg detta hos Olga Rönnberg på instagram och blev inspirerad. Det är ju supersmart att skära upp massa grönsaker så här om man har ont om tid (eller för variationens skull) och sen ha någon hummus/guacemole till + proteinkälla i stil med biff eller lax eller så.

Skapa i nya format. Förutom att olika konstnärsmaterial förstås kan inspirera till att rita/skapa på nya sätt – och förutom att döden för den kreativa lusten är att ha alldeles för lite material hemma – så kan det också inspirera att prova nya format. En gång när vi hade ateljé så hade jag ett A3-block. På ett papper hade jag antecknat något så jag rev av en del av pappret. Vips hade jag ett härligt avlångt format att rita på, som blev till teckningen ovan (den är till salu om någon är intresserad, precis som alla mina teckningar i original!). Att rita litet kan också inspirera, typ riva ett A4 i fyra delar så att det blir A6!

Gatukonst. Visst ser ni er omkring när ni är ute och går? Idag gick jag och Jens förbi den här fantastiska streetarten på vår promenad (jag har faktiskt promenerat två gånger idag btw, kolla här)!

Konstnären Peter Larsson. Dagens sista, men inte minsta, tips är konstnären Peter Larsson. Så otroligt inspirerande! Han gör massa fanzines och små böcker och sånt.

Fina va? Följ honom på instagram, vettja!

Kolla gärna mina tidigare söndagsinspiration, jag vågar lova att nästan alla är lika inspirerande.

Jag börjar med dagens låt varje dag! Alltid är det väl någon som kan hitta en låt de tycker om, tänker jag. Dagens låt: Kent – Elite. ”Jag har sprungit i ett liv nu / Jag sprang för att stå still / i jakt på ett mirakel / när det fanns precis intill.” 

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s