Annorlunda sätt att umgås

Idag tänkte jag tipsa om tre annorlunda/kreativa/smarta/roliga sätt att umgås. Det vore jättehärligt om ni fortsätter att fylla på med fler tips i kommentarsfältet!

pysselhäng

PYSSELHÄNG/KREATIV JUNTA. Förr i tiden hade kvinnorna syjuntor och sånt härligt. Varför inte återuppta den grejen? Jag och några till har själva startat ett litet kreativt häng. Vi ses i vårt kök typ var fjärde-sjätte vecka och var och en pysslar med det den känner för just den dagen. Jag har ritat båda gångerna hittills. En annan har virkat, ytterligare en annan stickat (eller virkat? nu blev jag osäker, haha) och den fjärde målat målarbok.

Jag har sett till att det finns kaffe, yoghurt, bär och pumpakärnor och så tar de andra med sig fika om de vill ha något mer. Så sitter vi och småpratar ett par timmar samtidigt som var och en pysslar med sitt. Det slutar så klart med att jag plockar fram massa härliga böcker också, som inspiration. Och i bakgrunden härlig musik. Fint tips!

MATLAG. Det andra tipset är något jag ändå har bloggat om ganska mycket: Matlag. Även om just vårt upplägg kanske inte ger jättemycket tid till småprat så kan man ju lägga upp det på andra sätt, till exempel att man avslutar med att äta middag ihop. Vi brukar handla till tre rätter, laga dem effektivt och sen får man med sig 12 matlådor var (vi är två personer nu). Så gör vi om det efter ca tre veckor igen. Jag gillar det effektiva upplägget men har hört om andra som gör på helt andra sätt, så det är också ett fint tips!

PROMENERA IHOP. Promenader är ev det bästa sättet att umgås? Tankarna flyger friare när man är ute och går, man får röra på sig och umgås på samma gång. Utan att bli alltför svettig eller andfådd!

Vad har ni för tips på annorlunda eller kreativa sätt att umgås? Bokcirkel är ju ännu ett typiskt exempel även om bokcirklande inte passar just mig. 🙂

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Annorlunda sätt att umgås

  1. Momita skriver:

    Tack för bra tips! Har lite svårt att sitta still och tycker att det är perfekt att göra saker ihop. Det vi gör med oregelbundna intervaller är att vi hyr en gympasal i en av skolorna i stan för några timmar. Det funkar ju inte med de stora anläggningarna där lag tränar, men de mindre står ofta tomma. Ibland spelar vi badminton, ibland volleyboll, bandy eller anlägger en hinderbana. De små bygger ofta hyddor, de lite äldre slår kullerbyttor och vi vuxna spelar det vi nu spelar tillsammans. Sen åker vi hem, käkar tacos eller något annat. Hur kul som helst!
    Ett annat tips är att umgås i skog och mark. Ta en promenad och sedan fika ihop. Om du är osäker på att göra upp eld kan du ta med en varm dryck, lite mackor eller nåt. Det blir lätt en dag att leva länge på!
    Det behöver inte kosta skjortan för att få en rolig och lite annorlunda dag med gemenskap!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s