9 saker som försiggår

#1. Den här veckan måste utgöra något form av lågvattenmärke när det gäller mitt bloggande. Jag brukar alltid försöka skriva två inlägg om dagen men så har det inte blivit. Nu har jag bestämt mig för att vända skutan i morgon. Orkar inte gå in på detaljer men ja, det blir bra! Uppdatera matkontot med prick allt jag äter, äta mig mätt vid huvudmåltiderna för att undvika småätande osv. Jag vet ju hur man gör, måste bara göra det!

#2. Veckans låt i vårt hem är verkligen Fredag morgon av Frida Hyvönen. Så otroligt stark, vacker, sorglig låt. Snälla, lyssna på hela och även texten. ÄLSKAR!

#3. Har oflyt med allt just nu, även läsningen. Men idag när vi kom hem från middag hos vår vän i Farsta så läste jag en heeeelt fantastisk dikt av Bruno K. Öijer. Den sista i Svart som silver om någon vill läsa samma. Att slänga in poesi i sin vardag är verkligen ett tips! Och inte så svårt som många tror. Man måste inte krångla till det, bara läsa och njuta precis som man gör med en roman. Jag kan rekommendera t ex Majakovskij, Lukas Moodysson, Sylvia Plath, Patti Smith, Kristian Lundberg, Gatuduvan, Sonja Åkesson, Gunnar Ekelöf, Märta Tikkanen.

#4. Apropå roman! Jag har kommit igång med mitt romanskrivande igen den här veckan, DET är åtminstone helt fantastiskt!

#5. En till fantastisk grej är att det var ljust idag vid fem när vi skulle på middag hos vår vän. Inte ens halvmörkt utan liksom ljust! Mvh klyschig nordbo.

#6. Om ni är vid Slussen och behöver nyttig och god mat så rekommenderar jag kafét Farbror Nikos halloumisallad. På somrarna kan man sitta på deras uteservering i ett valv med utsikt över hela staden, på vintern kan man kura inomhus. Either way: prova!

#7. ERA KOMMENTARER! Alltså på riktigt, vilka ÄR ni ens? I morgon efter min morgonpromenad och romanskrivande ska jag sätta mig och svara på alla från senaste veckorna men jag vill bara säga till alla andra: Gå in och läs, det finns så otroligt många vettiga, underbara, fina, smarta tips där som ALLA kan ha glädje av.

#8. En av alla dessa fantastiska kommentarer har fått mig att inse att promenaderna, träningen och framförallt MATEN måste liksom prioriteras tills jag har nått min målvikt. Maten mer än det andra, tänker jag. Det innebär så klart inte att jag måste sluta läsa böcker, kolla på serier eller lyssna på poddar (poddar lyssnar jag ju på som mest när jag lagar mat och promenerar som mest). Bara att om jag väljer mellan att kolla på serie eller laga bra matlådor så måste jag välja matlådorna. Hellre det än att hålla på och harva med det här hur länge som helst. Fast obs att jag så klart inte kommer stressa, ja, ni fattar!

#9. Jag har insett att det måste vara okej att ha ouppstyrda, jobbiga, hattiga, halvdana veckor ibland. Förhoppningsvis ersätts de av något lite mer uppstyrt redan i morgon!

I helgen väntar födelsedagsfirande, pysselhäng, laga matlådor, promenera, träna, vila och läsa. Vad ska ni göra i helgen? (ja, även det här inlägget var ouppstyrt – det får symbolisera min vecka!).

Annonser
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s