Den finaste måndagen i världen

Hade en sådan fin dag i måndags, så jag kan inte låta bli att berätta om den.  Att en måndag kan vara så liksom! På morgonen vaknade jag, gick upp och åt frukost och kollade serie. Sedan jobbade jag en kort stund vid köksbordet med den utsikten ovan.

Efter ett tag var det dags att sticka iväg och möta upp min fina mamma på Söder. Det var kallt ute men krispigt och klart. Vi tog en lång och spontan promenad på Söder, utan riktning eller mål. Bara: ”Åh, den här gatan kan vi svänga in på.” Så höll vi på så i en dryg timme och pratade och skrattade. Jag är så tacksam varje dag över att ha fått en så fantastisk familj!

För dig som inte bor i Stockholm men ska hit vid tillfälle: Våga gå in på smågator, upp för backar, in på en liten gränd, gå ner för en obekväm backe och sväng vänster när den stora gatan ligger rakt fram. Det är verkligen så tråkigt att åka till Stockholm och bara gå Drottninggatan, Götgatan, Kungsgatan, Vasagatan (som jag vet flera bekanta som har gjort vid Stockholmsvistelser!). Detta är inte Stockholm! Jag brukar alltid försöka tänka så i nya städer också. Det gör allt så mycket mer inspirerande.

Efter ett tag blev klockan typ lunchdags och vi begav oss till Urban Deli vid Nytorget och beställde varsin sej med krossade ärtor, sej, potatismos. De hade även världens godaste lilla salladsbuffé till. Och jag må vara full av superlativ idag men det här var typ det godaste jag ätit på år och dagar! Vi drack kaffe där, promenerade till Skanstull, köpte vita gardiner till våra mörk-blå-gröna sovrumsväggar, skildes åt och åkte åt varsitt håll.

När jag kom hem jobbade jag några timmar vid köksbordet igen. Så småningom lagade jag blomkålspizza och lyssnade på någon av alla poddar.


Och så var det dags att byta om och åka till streetdance-passet som är min favoritträning på hela veckan. En vän till mig hade blivit dittjatad av mig just denna vecka så det var extra kul!

När jag kom hem kollade jag och Jens lite på ett avsnitt av den väldigt sevärda serien Carnivale men sen somnade jag i soffan och fick lägga mig ”akut” som jag brukar säga när jag är sådär supertrött!

Det som har förmörkat mitt sinne de här dagarna är att jag är så superstel i axlarna och känner mig svullen. Har också varit trött och somnat tidigt, därav lite färre blogginlägg här under de senaste dagarna.

Hur har ni det?

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration, Vardag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s