Söndagsinspiration

Idag känner jag mig inte så jätteinspirerad utan mest extremt svullen och pyttelite stressad, magen har växt (det är alltid magen som växer på mig) och ansiktet är svullet. Men alltså obs! Jag bytte kost i söndags från 2,5 veckor av LCHF till min vanliga kost = risk att det blir lite kaos i kroppen en kort period. Plus att jag ska få mens anyday now. Plus att jag har ätit jättebra och tränat och promenerat jättemycket senaste dagarna. Så det är ingen fara på taket, det är bara att känslan i kroppen påverkar ju ändå. Men lite ska jag nog kunna åstadkomma:

Larrys Corner. Extremt cool och originell butik på Söder. Den ligger lite avsides men är väl värd en liten extrapromenix. Larry har fanzines, konstprints, skivor, kassetter (som tydligen säljer en del, det blir väl nya vinylen kanske) och allt möjligt annat. Och kaffe! För mig är det mest fanzine och böcker som lockar. Jag älskar ju udda och fina illustrationer och sånt. Och jag älskar udda butiker! Man kan även ha utställningar och sådant där, jag och Jens hade vår gemensamma utställning där i höstas. Bilden ovan är på Larrys disk som en konstnär har gjort. Här är Larrys instagram.

Podcasten Under huden. Jag är verkligen inte intresserad av beauty. Alltså, jag har börjat sköta min hy för att jag inte vill ha massa prickar i ansiktet. Och jag sminkar mig ju ganska mycket även till vardags (dock fort, med benen i kors i soffan, på samma sätt som jag sminkat mig i snart 20 år…). Men jag är inte alls intresserad av skönhetsprodukter eller smink eller så, utan ser det som ett nödvändigt ont. ÄNDÅ tycker jag verkligen om Kakans podcast, så jag slänger in ett avsnitt här och där av den i mitt podcastlyssnande. Här finns en lång podcastlista jag gjorde i fjol, snart dags för en ny. Jag lyssnar på poddar flera timmar varje dag.

promenadskor

Inled promenaderna med snabba låtar. Här är en gammal promenadbild ❤ En grej jag har börjat med senaste veckorna: Jag börjar alla mina promenader med att lyssna på några suuupersnabba låtar på hög volym! Alltså inte sådan musik jag lyssnar på i vanliga fall utan typ idz-idz-låtar i stil med den här. Så går jag i takt med musiken för att liksom komma igång och sätta tonen för promenaden. Efter en stund byter jag och lyssnar på podcast eller min vanliga musik men då är jag redan igång. Pepp-tips!

Boktips: Elena Ferrante. Ni har säkert hört talas om Elena Ferrantes romanserie i fyra delar som utspelas i Neapel och handlar om ca allt som är livet. Läs på annars, eller läs helt enkelt böckerna. Jag håller på med andra delen nu. Den första heter Min fantastiska väninna.

Det får räcka så idag! Men kolla gärna mina tidigare söndagsinspiration, du hittar dem här om du scrollar ner en kort bit.

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndagsinspiration

  1. Katarina skriver:

    Elena Ferrantes böcker är helt underbara! Kakan Hermanssons blogg läser jag regelbundet – jag älskar makeup och hudvård och hon är väldigt kunnig inom området. Dessutom tipsar hon om ovanliga märken vilket alltid är roligt att få chans att testa.

    Vad gäller din svullna mage – håll koll på att du inte har fått gallproblem…inte helt ovanligt när man lägger om kosten och ffa efter LCHF till mer kolhydrater och mindre fett. Bara ett tips. En annan sak att notera är att kolhydrater binder vätska vilket därför leder till svullnad i kroppen; här är det troligtvis också ett extra påslag av denna effekt efter att du precis slutat m LCHF. Kroppen kommer dock att anpassa sig snart nog. Likaså är det med träning; dina muskler kommer att binda vätska när du tränar dem. Och sist men inte minst är svullnad typiskt PMS. Ta det lugnt men håll koll på hur matsmältningen funkar. Om avföringen är ljusare än vanligt är det ett tecken på gallbesvär.

    • Jessica Johansson skriver:

      Ja visst är Ferrante BRA! Nej jag tror inte jag har fått gallproblem. 🙂 Tror snarare att det har med kombon började med kolisar igen + mens i antågande (som nu är över dock). Och att jag nog har gått upp lite. 🙂 Nu har svullnaden lagt sig, tack och lov.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s