Massa härlig söndagsinspiration

jagsliparknivar

 

Idag tänkte jag bjuda på extra mycket söndagsinspiration. Jag har börjat se fram emot dessa söndagsinlägg och samlar på mig saker under veckan liksom. Först ut är instagramkontot @jagsliparknivar som jag nog har tipsat om för längesen också. Hon fotar ödehus och det är det ju många som gör. Men jag har aldrig sett någon vars bilder är så stämningsfulla och rymmer så mycket berättelser som hennes. Till en av bilderna nyligen citerade hon Bruno K Öijers roman Chivas Regal med ett så vackert citat att jag måste dela med mig:

”…hon bor i den tillbommade villan på kullens topp & vägrar ta emot besök. Väggarna är fullständigt övertäckta med hennes porträttsamling. Tavlorna är gjorda i olja & gouache & föreställer en mängd personer uppklädda till maskeradbal. Guldramarna sitter inkilade i varandra. Inte en decimeter är fri. På vinterkvällarna, när dom syns bäst, är hon ute & jagar människornas andedräkter med en ihoplappad fjärilshåv. Hon bär hem vartenda fångat vitt moln till det enorma kassaskåpet, som en gång legat på soptippen nedanför kullen. Hon har lärt sej att tömma håven så att innehållet inte blåser bort.”

 

Växter som inte behöver så mycket ljus. Från det ena till det andra. Himla smart med en pedagogisk och tydlig lista på växter som mår bra i badrum med lite ljus, jag ska genast införskaffa någon av dessa växter. Vi har ett fönster i badrummet men ganska litet och växterna som har bott där inne har inte precis mått så bra!

jessicaritar

Växter på teckningar. Tack vare en inspirerande växtgrupp på fb, som hela tiden dyker upp i mitt flöde, har jag börjat få in mer och mer växter i mina teckningar. De är roliga att rita, kul också att rita och uppfinna olika fina krukor! Ofta önskar jag att krukorna och växterna fanns i verkligheten, haha! Just den här är en av mina senaste och den finns till salu i original i min nya webbshop.

Jag såg det här squatschemat och blev ganska inspirerad att prova, mest för att se om jag skulle klara det. Ens att komma upp till 50 squats känns väldigt mycket för mig. Vi bor också på tre trappor utan hiss + att jag ju redan styrketränar så jag lär ångra mitt beslut ganska snabbt, hihi. Funderar några dagar, ev kör jag detta varje morgon sedan! Någon annan som provat?

kattfilmer

Kattfilmer på youtube! Alltså inte filmer med gulliga katter utan filmer som är gjorda för gulliga katters skull. Vår katt var svårflirtad först men sen satt han som klistrad, som ni ser på bilden! Det är fåglar och andra djur och katten blir stimulerad av att följa deras rörelser på skärmen. Just denna hette något i stil med 2 hour movie for cats (fast för vår katt räckte det med någon kvart).

Vår nya väggkalender är av en av mina favoritserietecknare, geniet Sara Granér. Så himla fin att jag nästan bara längtar efter att få bläddra blad och se vad som dyker upp härnäst! Det finns himla många fina väggkalendrar för den som inte hunnit fixa det än. Det är ju faktiskt 11 månader kvar på året. T ex av Jan Stenmark, Nina Hemmingsson och massa fler.

Konstnären Ragnar Persson är min nya stora favorit, hans konst är HELT fantastisk. Alltså, mindblowing. Prova att bildgoogla så får ni se. Månadens inspirerande köp blev den här boken av honom, hoppas att den dyker upp i veckan som kommer!

Jag och Jens håller just nu på att se serien Carnivale på HBO Nordic och den är verkligen värd att se om någon mer har missat den. Den handlar om en kringresande karneval på typ 1930-talet tror jag. Den har vissa övernaturliga och läskiga drag men jag är ju känslig för sådant (brukar inte gilla det) och tycker ändå om den. Det är en så speciell stämning och estetik i serien också.

SVT har börjat med en ny typ intellektuell talkshow som heter Idévärlden. Än så länge har jag bara sett ett avsnitt men det var väldigt intressant. De pratade om arbetssamhället och vår syn på arbete som något som ger ett högre värde och som vi identifierar oss väldigt starkt med. Här hittar ni det avsnittet.

Det var allt för idag, hoppas att ni blir lika inspirerade som jag av allt det här! Om ni inte har fått nog hittar ni mina tidigare söndagsinspirations-inlägg här!

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration, Instagramtips. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Massa härlig söndagsinspiration

  1. Petra skriver:

    Squat-challange, jag är på! Sjukt bra grej, jag behöver verkligen stärka upp de musklerna för min ryggs skull. Var hittade du schemat? Var tidigare inne på att jag skulle följa 100 squats i 100 dagar, det här programmet är nog en bra start för det..

    • Jessica Johansson skriver:

      Hej! Kul!! Jag hittade det någonstans i mitt flöde på fb, minns tyvärr inte vem som hade lagt upp eller om det var i ngn grupp, är med och aktiv i massor av fb-grupper 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s