Oh blessed helg och LCHF-fråga

skarmavbild-2017-01-24-kl-13-21-25

Jag kikar bara in för ett snabbt inlägg. Som vanligt är jag ute i sista stund inför besök och måste städa och fixa och plocka och duscha och sminka mig och äta lunch innan några andra damer kommer och har kreativ junta med mig vid ett-tiden (i stället för syjunta liksom!).

Idag känner jag mig friskare och inledde dagen med en halvtimmes rask promenad, fast jag kände att jag fortfarande inte var helt frisk så jag väntar nog till måndag med första rediga träningspasset. Sedan har jag slösat bort massa tid med att titta på The Goodwife. Eller inte slösat bort egentligen. Alla människor måste ju koppla av någon gång, som Jens menande brukar säga till mig. Amerikansk teveserieeskapism är något jag alltid älskat, särskilt om det är advokatserier. Sjukhusserier kan, som jag nog har bloggat om någon gång, göra mig så hypokondrisk att jag sitter och sjukdomsgooglar samtidigt som jag kollar, haha.

Planen för helgen är alltså nämnda pysseljunta (jag ska rita, surprise, surprise). Sedan lär jag läsa vidare i Epidemin, en dystopisk roman om fettskräck gone too far. I kväll ska vi hälsa på några vänner på Söder.

Igår till middag provade jag denna gudomliga parmesanpanerade lax med sparris, grönsaker och så tog jag en klick fetaoströra till (på fetaost, naturell yoghurt, vitlök, salt och peppar). Använde sesamfrön i stället för ströbröd/panko, som det var i originalreceptet. Jag har insett att den här typen av LCHF-mat är den som funkar bäst för mig. Fräsch men mättande. Som denna:

Kyckling med sås och blomkålsris. Har ni fler tips på liknande fräscha LCHF-rätter? Med fräscha menar jag alltså att det inte är paj eller gratäng utan lite lättare och mer lustfylld (för mig) mat.

I morgon ska vi nog till Jens pappa, i övrigt måste jag jobba hemifrån en stund och annars bara göra sådant jag älskar här hemma.

jessicaritar

Slutligen kan jag inte låta bli att ännu en gång tipsa om min sprillans nya onlinebutik med bara handritade originalteckningar. Du hittar den här.

Vad ska ni göra i helgen?

Annonser
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Oh blessed helg och LCHF-fråga

 1. Helen skriver:

  Ett tips som jag har pippi på är stekt kål. Blanda valfri mängd av valfria kålsorter röd/vit/grön/svart/ blomkål/broccoli/brysselkål och lägg till tex morot, paprika eller annan god grönsak/frö/nötter och stek i panna eller ugn. Passar till det mesta och tar en stund att tugga, ger bra mättnadskänsla och man håller sig mätt länge. Är dessutom väldigt billig mat just nu! Vet inte hur mycket LCHF det är då jag inte är insatt i det men det fungerar för mig. Tänkte prova blomkålsriset, det ser gott ut.

  • Helen skriver:

   Höll på att glömma kryddningen, det viktigaste. Antingen bara salt och peppar eller dill/persilja/chili/vitlök/lök (brukar köpa frusna) bara att krydda på!

  • Jessica Johansson skriver:

   Superbra tips verkligen, tack! älskar ju kål också så det passar mig perfekt 🙂

 2. Eva skriver:

  Jag har varit in på din shop och tittat på alla fina bilder. Gillar dem verkligen. Jag tecknar mycket själv och funderar på detta med citat, är det alltid ok att använda dem om man skriver vem citatet kommer ifrån?

  • Jessica Johansson skriver:

   Jag tror det, jag ser det som en hyllning och skriver alltid på teckningen vem det kommer ifrån. Dessutom är ju det här inget som jag trycker upp utan de är bara handritade originalkonstverk så jag tänker att det borde vara okej? Och om inget står angivet så har jag själv kommit på texten (dvs då är det inget citat), vilket ofta är fallet. Det är ju ok att använda citat i t ex romaner och artiklar om man anger var de kommer ifrån… kul att du gillar mina illusar!

 3. Anette skriver:

  Tipsar ändå om en gratäng. Grönkål, kyckling och ädelost…gott…
  Finns på 56kilo’s blogg om du söker på ”Grönkålsgratäng”
  Lycka till

 4. Josefine skriver:

  Hej Jessica!
  Har ett bra tips på frukost eller kanske mellanmål till dig. Testade själv detta igår och tyckte det va kanongott och mättande(om man använder grädde i)
  http://tidningenhembakat.se/bloggar/fredriks-fika/vaniljomelett-omelett-till-frukost/
  Testa med keso och bär till så mättar det extra!:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s