Söndagsinspiration: konst, mat, inredning osv

Jag kan väl inte påstå att jag känner mig särskilt inspirerad idag, har nämligen blivit supersjuk! Typ alla i min omgivning har varit sjuka senaste veckorna, så det var väl min tur. Nåväl, här kommer lite inspiration som jag har samlat på mig under veckan i alla fall.

Underbara Clara har startat ett instagram-konto där hon delar härliga bilder på andras hem i lite äldre stil. Så himla mycket fint redan nu! @underbaraboning

Jag har äntligen upptäckt sajten 56kilo, som är full av massa lågkolhydratrecept! När jag är lite piggare ska jag börja samla på mig recept som jag vill prova framöver. Kolla här.

Jag vet att jag tjatar om En varg söker sin pod med Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli men den är liksom värd allt tjat. Så bra. Som med alla mina favoritpodcasts har jag inte missat ett enda avsnitt. Har förresten precis lyssnat ikapp mig på alla avsnitt av förstagångenpodden och måste nu vänta en hel vecka mellan varje, GAAAH!

Igår var jag och Jens på Lisa Rinnevuos utställning i Årsta med teckningar och skisser (men även några av hennes stora och färgstarka målningar). Så fin utställning, ni måste gå och kolla! På hennes instagram finns info om öppettider under resten av utställningstiden. En gång intervjuade jag Lisa här i bloggen, läs den texten här!

Intervjun med Sara Stridsberg i senaste ViLäser. Som ni kanske vet så älskar jag verkligen allt Sara Stridsberg har skrivit och betraktar henne som min absoluta favoritförfattare. Har även sett flera av hennes pjäser osv. Citatet ovan ritade jag på en teckning igår, så vackert citat tycker jag.

Hela intervjun var otroligt intressant och inspirerande!

thumb_foto-2017-01-21-18-17-25_1024

För övrigt har jag haft en väldigt kreativ helg. Idag skulle jag och tre personer till ha haft typ skaparjunta här i köket, men jag blev som sagt så sjuk och vill ju inte riskera att smitta någon. Men jag ritade i timtals under förmiddagen igår och ett gäng timmar igår kväll. Tröttnar aldrig! (Eller jo, ibland tröttnar jag lite – men jag kommer alltid tillbaka!).

Det känns kul att vara igång med mitt mat- och träningskonto på instagram igen, @jessicasviktigamal. Vi får se hur länge jag orkar hålla i det (tröttnar jag på det så tröttnar jag liksom!) men jag kör tillsvidare. Just nu känns det toppen med nya kosten och jag får massa bra tips där och så. I morse åt jag en frukost som jag blev mätt på: Pizzasnurror (LCHF), sallad, och så naturell yoghurt med bär. Har bestämt att jag måste äta mig mätt, annars går det inte. Så får vi se om en månad hur det ser ut på vågen och känns i kroppen! Jag kan ju inte predika om att jag avskyr quickfix-metoder och sen inte äta mig mätt, liksom, jag orkar inte leva så mer.

Jag har precis läst ut M train av Patti Smith. Fast alltså, jag avgudar ju henne så hon inspirerar mig konstant egentligen. På typ alla sätt. Den som inte är lika hooked på hennes musik och persona och poesi osv som jag är kan ju börja med att läsa Just kids. Den boken älskar nog nästan alla människor!

Fint citat på okänd vägg.

Den här kattbilden dök upp i mitt flöde och allt med den gör mig bara så GLAD!

Dagens sista blir ett inlägg som Sandra Beijer skrev häromdagen då hon hade fått en fråga om sitt företag, att tjäna mycket pengar osv. Men framförallt, kommentarerna till detta inlägg. Så många kärleksfulla, fina, kloka kommentarer. Jag älskar sådant.

Det blev ganska mycket inspo ändå märkte jag, även denna vecka!

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration, Instagramtips. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndagsinspiration: konst, mat, inredning osv

  1. Loppan skriver:

    Förstår viktproblemen – testar nu 8:16, dvs äter bara mellan 08-17, glutenfritt, 3 portioner per dag i jag känner att magen når bättre än på flera år. Känner mig inte hungrig direkt mellan de andra tiderna, kroppen anpassade sig snabbt. Detta verkar passa mig, tror man måste prova sig fram.

  2. Lena skriver:

    Jag älskar Åse på 56 Kilo! Har följt henne i flera år nu och älskar alla recepten. Kul att du hittat dit. Härlig kattbild, ser nästan ut som om han dansar. Önskar dig en fin vecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s