5 tankar på en lördag

retro_inredning

Här kommer 5 tankar från mig, mycket mer har jag inte att komma med just idag, eftersom jag har en riktigt härlig och kreativ och lugn helg. Mer om den i dagarna.

1. Jag har funderat på det här med religion eller att ha en tro. Jag har 0% tro på andlighet, gud, paradis, högre makter osv. Alltså jag tror verkligen inte på något sådant och har aldrig gjort. Men det har alltid varit väldigt viktigt för mig med förebilder, idoler, människor att beundra och följa och inspireras av och se upp till. Bland dem som funnits kvar länge kan jag nämna Patti Smith, kent, Sara Stridsberg, Liv Strömquist, David Bowie, Thåström, Suzanne Osten osv. Jag tänker att de liksom är min skottsäkra väst mot världen och vad som får mig att alltid fortsätta prioritera det jag älskar: Att vara kreativ, läsa, skriva. Sånt. Att de (och andra som jag säkert har glömt just nu) är mina kulturella gudar här i livet om ni förstår hur jag menar (fast inte okritiskt så klart!).

2. Mat, mat, mat, mat (tänk med ”work, work, work”-melodin). Jag tänker mycket på mat här i detta jordeliv och det är lite tråkigt att behöva göra det – att det alltid ska vara en GREJ liksom – men också lite kul eftersom jag tycker om mat. Jag går och obsessar över pro and cons kring liberal lågkolhydratkost men har lugnat mig lite och bestämmer att jag provar en månad (från i onsdags när jag började) och sitter still i båten, oavsett om det får mig att gå upp eller ner i vikt. Sen utvärderar jag. Svårt med mängder, det känns som att man äter mycket och onyttigt och inte blir mätt typ? Idag åt jag t ex en stor bit LCHF-paj till lunch och LCHF-pizzasnurror till middag. Har hållit mig lagom mätt idag men är hungrig nu så jag får nog äta lite mer helt enkelt!

3. Här sitter jag och ritar i soffhörnet, för en liten stund sedan. Ibland blir jag liksom helt nipprig av lust att skapa, med miljoners miljoner tankar samtidigt i huvudet och hundra idéer jag vill genomföra. Just en sådan stund hade jag tidigare idag. Det går inte att skapa precis då, men när det har lugnat sig lite så är det ett perfekt tillfälle att rita, skriva, komma på idéer och börja förverkliga dem. I morgon ska jag och tre andra damer ha kreativ junta (i stället för syjunta liksom) här vid köksbordet i några timmar. Det blir härligt!

Jessica_Johansson_ritar

Teckning av mig.

4. Donald motherfucking Trump alltså. Finns det någon människa i västvärlden som inte går och nojar över hur det ska bli med allt. Leader of the free world, som de kallar det i Amerikat. Huvvaligen, som farmor brukar säga.

5. Jag har läsflow igen, yay! Har precis läst ut M train av Patti Smith (så underbar bok!) och sedan klämde jag Linda Spåmans senaste seriealbum Den första kvinnan och älskade det. Visst följer ni henne på instagram? Nu ska jag börja läsa hälso-dystopin Epidemin av Åsa Ericsdotter som jag har varit nyfiken på ett tag. Parallelläder Kvinnor på gränsen till genombrott av Ulrika Knutson, liksom i små portioner eftersom det är en faktabok.

Vad läser ni? Vad funderar ni på?

PS: Kanske köpa en av mina illusar lagom till lönen kommer? Jag blir överlycklig för varenda teckning jag säljer. 😀 Och följ gärna min nya fb-sida för bloggen, Jessica osv. Ok, nu ska jag sluta tjata!

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 5 tankar på en lördag

  1. Frido skriver:

    Gillar dina bilder starkt men bor inte i Sverige. Har du nån erfarenhet av att sälja utomlands (annat nordiskt land)?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s