Blomkålscouscous med halloumi och ljuvlig röra

I den nyttiga menyn som jag publicerade här igår, lovade jag att dela med mig av det här receptet idag. Jag fick det av en bloggläsare en gång och bara älskar det.

Blomkålscouscous med halloumi och god röra

4 portioner

Ett normalstort blomkålshuvud
Tre stjälkar selleri
En gurka/en halv gurka
Ett granatäpple
En påse bladspenatmix/bladspenat
En halv citron per person till servering

Skär blomkålen i bitar, ta bort de grövsta vita i botten och bladen runt. Ha ner bitarna i matberedare och kör runt till ett vitt “smul” (alternativt riv på ett rivjärn). Du har nu blomkålscouscous – superlätt! Ha upp i skål. Hacka ner sellerin i matberedaren (eller hacka manuellt) och kör denna till små små bitar. Ner med den i skålen med blomkålscouscousen. Tärna gurka, ta ur kärnorna ur ett granatäpple, ta bladspenaten ur sin påse. Vänd samman alla ingredienser i skålen och ställ åt sidan.

God röra till blomkålscouscous 

En halv avokado
3 msk pumpakärnor
3 msk solrosfrön
Ett tetrapaket gröna ekologiska ärtor
Saften från en halv citron
2 vitlöksklyftor
Olivolja, ca 2 msk, gärna med chilismaksättning
salt och peppar

Mixa med t ex stavmixer.

Halloumin steks precis till servering och landar på tallriken varm från pannan. Pressa citron över salladen.

Mums!

Följ gärna min nya facebooksida för bloggen. ❤

Annonser
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s