11 fredagstankar

Jag idag.

1. Den här kylan, jag tycker mig minnas att vintrarna var så här kalla när jag var liten (ok, det där fick mig att låta väldigt gammal). Men jag kan inte minnas att det har varit så här kallt på år och dagar. Antingen glömmer man det jobbiga eller så är det klimatförändringarnas fel.

jessica_ritar

2. Det är så kul att ge bort sin egen konst, liksom hitta en av teckningarna som passar perfekt till mottagaren. I kväll var vi på middag hos vår fina vän Ammi som fyllde år tidigare i veckan och hon fick den här illustrationen. Hennes söta katt poserade helt frivilligt.

3. Apropå konsten så håller jag på att fixa en webbshop till mina teckningar (men de går att köpa redan nu här och här!). Inser att jag måste boka in tid i kalendern och ha en deadline. Gäller inte det typ allt i livet? Alltså att allt blir enklare om man bokar in det i kalendern. Promenader, träning, till och med matlagning ibland. Att jag inte lärde mig det förrän jag var 31 liksom!

4. Om tre veckor är januari över! Det måste väl ändå vara årets jobbigaste månad. Alla är panka och trötta och det är mörkt och kallt. Tur att det finns böcker och musik och filmer och serier och människor att skratta med. Vips så är den över och ersätts av någonting härligare.

5. Jag tänkte sätta ihop en hälsosam meny för en vecka och dela i bloggen i morgon. Bara för att det är inspirerande med hälsosamma menyer! Pga nämnda panka tillstånd får vi ta lite vad vi har hemma och utgå från det i matväg kommande vecka men sedan tänkte jag själv prova att äta den meny jag alltså ämnar komponera ihop efter träningen i morgon.

6. I den menyn kommer garanterat den här laxen att ingå, som jag hittade hos Goodful. Vilka goda recept dreglar ni över just nu?

7. Januari har inletts med fortsätt läslust för mig! Jag läser just nu Steve Sem-Sandbergs senaste roman Stormen som började väldigt segt men som har artat sig och nu är superspännande. Parallellt läser jag noveller av Mavis Gallant i Från det femtonde distriktet. Books, books, books liksom. Vad läser ni?

8. Den här veckan har jag slarvat med promenader pga KALLT! Jag borde ha kört onlinepass de dagarna men det har inte skett. Men det är lugnt ändå. I morgon ska jag styrketräna.

9. Note to self: Köp en värmekudde! Att ha varit ute med stelfrusna tår och vira en värmekudde om fötterna, det är verkligen drömmigt i det lilla.

10. Saker jag drömmer om i det lilla just nu: En värmekudde. Nya pennor och papper. Att ha en podcast igen. En gnutta mindre känslighet. Vårigt ljus. Säsong 4 av SKAM.

11. Världens roligaste grej: Jag och min vän Daniela ska till Budapest i mars, wihoo! 😀

Sen har jag inte så mycket mer tankar. Men vad tänker ni på? Hur mår ni? Vad äter ni och vad tittar ni på/läser? Please do share!

Följ gärna min nya facebooksida för bloggen!

Annonser
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till 11 fredagstankar

 1. Tessa i höghuset skriver:

  I väntan på värmekudde: lagom blöt men urvriden frottéhandduk i plastpåse av typ soppåse. Micro i några minuter, lägg i örngott. Funkar! Lärde mig detta på BB, bra värme mot eftervärkar 🙂.

 2. Emma skriver:

  Hej och god fortsättning!
  Denna veckan har jag läst Food Pharmacy, fantastisk bok, om du inte läst den så gör det! Den är rolig, faktabaserad och vacker. Och inspirerande!
  Kram!

 3. Emma skriver:

  Sen jag skaffade hund har vinter och kyla blivit mycket mer positivt för mig. Hon ääälskar snö och blir så glad, det är rena träningspassen att pulsa runt med henne. Har därmed också äntligen, 31 år gammal, införskaffat ordentliga kläder, bland annat vinterkängor – och då menar jag riktigt ordentliga, som lämnar fötter torra och varma tillsammans med ullsockor (och som dessutom inte är det minsta halkiga). Det är så jädra skönt att slippa frysa och kunna njuta av denna årstid också. Även om jag inte direkt ser chick ut i tjocka tumvantar 🙂

 4. Azra skriver:

  Bra initiativ med onlineshopen!:) Heja heja!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s