Veckans inspiration

Jag tänkte börja med en ny grej, lite inspirerad av Sandra Beijers måndagspepp (som jag älskar!). Varje söndag kommer jag helt enkelt ha ett inspirationsinlägg: Veckans inspiration. Ibland blir det massa tips, ibland några stycken – med saker som inspirerar mig just i den stunden. Det kommer att bli alltifrån tv-serier och artiklar till poddar och recept och inredningsgrejer och  instagramkonton och citat dokumentärer och böcker och illustratörer och poeter. Ja, ni fattar.

skam

SKAM, säsong 3! 

För några veckor sedan lovebombade jag den norska teveserien Skam. Jag såg säsong 1 och 2 på SVT Play men avvaktade med att se tredje säsongen eftersom den bara finns på NRK än så länge, med norsk text. Men i morse började jag kolla och märkte att jag förstod typ allt. Den är otroligt bra, denna säsong också.

Litteraturgäris

Någon gång i december startade jag gruppen Litteraturgäris på Facebook, en systergrupp till Streetgäris och ett slutet separatistiskt rum där man kan diskutera litteratur. Den har blivit så inspirerande, jag går in där flera gånger om dagen nu.

Dokumentär om Marie-Louise Ekman

I kväll har jag och Jens sett en sååå inspirerande dokumentär om konstnären Marie-Louise Ekman. Om det är något jag älskar så är det dokumentärer om konstnärer och författare, folk som prioriterar sitt skapande och bara GÖR grejer om ni fattar? Det är även därför jag älskar instagram och att följa hundratals människor som bara skapar skapar skapar. ❤ + att Marie-Louise Ekman är så otroligt cool, det har jag alltid tyckt. Se dokumentären här.

Intressant krönika om smink och feminism

Idag läste jag en välskriven och viktig krönika av Sara Abdollahi om smink och feminism. Hon skriver bland annat: ”Som kvinna och feminist är det befriande att få vara felbar istället för felfri. Det skulle vara helt outhärdligt om varenda liten petitess skulle vara en viktig politisk gärning (…)”. Läs hela krönikan här.

Instagram-konst

timotimo79 gör så balla illustrationer tycker jag, och önskar att jag också kunde skapa sådant här. Men jag har ju min egen stil på ritande och är egentligen nöjd med det. Kul också med konstnärer på instagram som uppdaterar ofta – det ger just den där känslan av konstant skapande.

Affischer

Igår satte jag upp de här två affischerna ovanför sideboardet i vardagsrummet efter att ha tröttnat på att det var tomt där. Jag satte upp dem med guldtejp (som inte förstör pappret) tills jag har kommit mig för att skaffa ramar. Fina va? Eller ja, jag fattar ju att alla inte gillar den stilen men jag äääälskar den!

Ja, det var allt för den här veckans inspirationsinlägg. Fyll gärna på med fler saker i kommentarsfältet!

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Veckans inspiration

  1. Katarina skriver:

    Tycker det låter som en birljant ide ändå men lite inspo på söndagar. Det är då man letar det nämligen. 🙂 gott nytt!

  2. Daniela skriver:

    Men va är det du som lagat litteraturgäris världens bästa grupp ju ❤
    Så fin blogg du har ❤ kram ha en fin fin måndag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s