Förhoppningar och förväntningar

thumb_foto-2016-12-26-10-19-57_1024

Ok, jag lovar att sluta tjata om att det är nytt år men det är ju något speciellt med det ändå. En tom tavla liksom, tycker inte ni att det känns lite inspirerande? Jag kommer som sagt inte att ha några nyårslöften, förutom samma som förra året: Att vara snäll mot mig själv. Däremot har jag så klart förväntningar och förhoppningar. Lite som 2017 års manifest.

Jag hoppas (och vet, om jag verkligen tänker efter) att jag även under det här året kommer vara sockerfri. Med betoning på fri, det är väldigt skönt att slippa det där monstret i huvudet.

Jag vill skriva klart minst ett av mina två romanprojekt i år. Och rita massor av teckningar!

Jag ska försöka att inte låta mina katastroftankar bli dominerande. De leder ju inte till något gott, utom möjligen en stor och konstant tacksamhet inför de människor jag har i mitt liv. Men den tacksamheten finns ju där ändå.

Jag ska träna precis som 2016: Tre gånger styrketräning i veckan, en timmes promenad i princip varje dag, streetdance en gång i veckan och ibland onlineyoga eller liknande. Det är en lagom och perfekt nivå för mig, och det finns ingen anledning att pusha den ytterligare. I stället: Fokusera på att fortsätta med det.

Jag drömmer om att få schvung på att gå ner i vikt igen, även om den biten är en av många i min livsstilsförändring. Det gäller bara att inte freaka ur och gå för hårt in utan bara liksom lunka framåt på samma medvetna sätt.

Planen är att försöka minska liiite till på mellanmålet på eftermiddagen. Och fortsätta med min nya grej: sparsmakat med banan och potatis. Men absolut inte minska för mycket på något alls för då tröttnar jag som sagt.

Jag tror att jag kanske kommer ta körkort 2016, pepp!

Jag tänker läsa många bra böcker men inte läsa ut de dåliga, om jag inte måste.

Jag har säkert massa andra drömmar och sådant men det här lär räcka. Vad tror, tänker, drömmer, ska, försöker, vill, hoppas ni inför det här nya året (som börjar lovande i Stockholm med vårdoft i luften!)?

Följ gärna min sprillans nya fb-sida för bloggen, Jessica osv.

Annonser
Det här inlägget postades i Personliga reflektioner. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Förhoppningar och förväntningar

 1. Beautiful Life skriver:

  Håller verkligen med om att ett nytt år är peppande och att det oskrivna bladet är spännande! Sitter och försöker samla lite kraft att sammanfatta 2016 och skriva en liten framtidsplan för 2017 på min egna blogg 🙂

  Kul att hitta till din blogg och FB-sida genom InoS! Gott Nytt År!

  Hälsningar
  Anna

  PS. Körkortet hoppas du få under 2017 gissar jag? 😉

 2. Szofia skriver:

  Nu bloggar jag också, om att gå ner i vikt, och STANNA där. Och om att lära mig leva utan socker. http://www.thisistheyear.blog/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s