Vägning och mått

I stunder som dagens vägning funderar jag ibland på om det ens ger något att väga och mäta, för idag blev jag bara förvirrad. Minus på midjan gjorde mig superglad (2 cm på 2 veckor) men sen var det plus på andra mått? Trots att jag har styrketränat ganska mycket och tungt senaste två veckorna. Ingen logik alls. Nåväl, här är siffrorna!

Vikt: 87,8 kilo. Samma som för två veckor sen.

Startvikten var 101.9 kilo till mina 161.6 cm (jag touchade den vikten, 101.9, senast i augusti 2015).

Målvikten är tillsvidare ca 70 kilo.

Mått:
Överarm: 36 cm. Ologiskt nog 2 cm mer än sist, kanske mätte jag fel då? Mätte supernoga idag. När jag började styrketräna i april 2015 var det 41 cm.
Lår: 60 cm, plus 2 cm sen jag mätte sist. Startmåtten i april 2015 har jag inte registrerat men i början av 2016 var måttet 66 cm.
Rumpa: 110 cm. Plus minus noll sen sist. Startmåttet i april 2015 var 118 cm.
Midja: 105 cm. Minus två sen sist. Startmåttet i april 2015 var 117 cm.

Mående: Lite krasslig just nu men annars bra! Jag har känt att något har hänt i kroppen, så trots de förvirrande resultaten på mått och våg så känner jag mig stolt att jag har kommit igång med massa styrketräning igen.

Kommentar: Inget plus på vågen trots jul, det känns bra. Jag trodde nog på ett minus idag eftersom jag känner mig lite lättare men det kan ju bero på vätska och allt möjligt (jag menar, jag har inte varit på toa idag, sådant kan ju också påverka lite) så jag försöker att inte vara så fokuserad på det – utan bara fortsätta på samma sätt. Stolt över att jag inte har smygvägt mig på två veckor och kör samma fokus till nästa vägning igen.

Hur går det för er andra som kämpar?

Glöm inte att gilla min nya facebooksida för bloggen, då missar ni inte ett inlägg. Den finns här!

 

Annonser
Det här inlägget postades i Vägning. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Vägning och mått

  1. Chinna skriver:

    Hej, jag har följt dig under en tid o jag tycker du kämpar på riktigt bra. Det syns tydligt på bilder att du gått ner o är jättefin. Det är bara kämpa på. Själv vill jag gå ner 6 kg men det är såå svårt att komma in i tränings och bra matrutiner och vara duktig o undvika godis. Det sitter någon på axeln ibland o övertalar oss. Vill önska dig ett gott nytt hälsosamt 2017.

  2. Flipp skriver:

    Eftersom du styrketränat mycket har säkert biceps och triceps orsakat måtten. Musklerna fyller ju stor del av armen och beroende på vilken vinkel du höll armen i när du mätte har de säkert flexar till dig de extra cm – Grattis, det är ju strålande!

  3. Katarina skriver:

    Håller med Flipp, du har fått muskler! Det är superbra! Räkna med att du får större lår än tidigare vid olika viktlägen men samtidigt smalare midja och lägre fettprocent. Detta är ju ganska logiskt i och med styrketräningen. Vid 70 kg kommer du alltså att vara ”smalare”, dvs ha mindre mått, än vad du tidigare haft vid den vikten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s