Så var mitt 2016

Då var det dags att sammanfatta 2016. Vilket år! Men rent allmänt i världen så har ju det här som bekant varit ett ganska dåligt år på många sätt. Det tänker jag att vi kan lämna därhän just nu – andra skriver om det bättre än vad jag gör. Så jag utgår från mitt personliga 2016.

house_doctor_block

 • Den största grejen som hände var nog att jag sade upp mig från mitt halvtidsjobb på bibblan och i stället började på 50 procent som copywriter, med möjlighet att jobba hemifrån och styra min tid på ett helt annat sätt. Det har förändrat hela min tillvaro på ett positivt och härligt sätt.

 • I januari såg jag ut som på bilderna ovan och nu ser jag ut ungefär så här:

thumb_foto-2016-12-26-10-19-57_1024

Det skiljer drygt 10 kilo mellan bilderna. De kilona gick jag ner i vintras och i våras. Nu har jag viktmässigt stått still sen i maj men fortsatt att leva mer hälsosamt än någonsin tidigare!

 • 2016 var året när jag lärde mig att laga mat och fick rutin på det, bl a tack vare matlaget. Det kan låta simpelt men var ett väldigt stort steg för mig!

jessica_johansson_ritar

 • Jag har ritat hundratals teckningar i år men inte skrivit så mycket skönlitterärt som jag skulle ha önskat.

berlin_graffiti

 • I juli var jag och Jens fyra nätter i Berlin, och vi längtar verkligen tillbaka!
 • Jag läste nästan 60 böcker 2016, vilket egentligen är ganska lite för att vara jag men jag ser det som ett tecken på att mycket annat roligt har hänt. Ett inlägg om vilka böcker jag gillade mest i år kommer i dagarna.
 • 2016 lärde jag mig att äta lax och avokado och fetaost och sånt. Och spenat!
 • Lyssnade på hundratals timmar av podcasts och upptäckte många nya (för mig), däribland förstagångenpodden och Mellan raderna och Atladottir Bjurwald och många andra.

prints

 • Jag köpte många fina prints och affischer i år, varav vissa inte har kommit upp på väggarna än. Måste ta tag i det där med att skaffa ramar snarast!
 • Jag mår mycket bättre numera, mindre katastroftankar och mindre hälsoångest/hypokondri. Jag slutade att googla inbillade sjukdomar. Inget har försvunnit helt men skillnaden är enorm. Fast katastroftankar dras jag fortfarande med en del, det kommer jag nog alltid göra. Men det gör en också medveten om vad man har att vara tacksam över.
 • Jag har hängt mer än på många år med min underbara familj! ❤
 • Som sagt, roligaste året i mitt liv på jobbfronten. Bl a har jag varit lärare för flera roliga projekt på Forsbergs skola.
 • Året när kent lade ner har inneburit ett uppsving i min kärlek till kent och jag såg dem live för några veckor sen – en av årets stora upplevelser!
 • Tiden har gått fortare än någonsin.

jotun_lady_sovrum

 • Vi fick ommålat i vardagsrummet och sovrummet i den lägenhet vi bott i drygt ett år. I vardagsrummet blev det ljust pastellgrönt och i sovrummet färgen sjösmaragd.
 • Jag har börjat ta hand om min hy på ett sätt som jag aldrig gjort tidigare. Mycket vårdande i år märker jag nu – av kropp, relationer, hy och hem. OMG, börjar jag bli vuxen nu vid 31 års ålder? Nä, eller? Hihi.

palettblad

 • Jag lärde mig massor om växter 2016! Framförallt hur man gör för att de inte ska dö (åtminstone inte hela tiden).
 • Jag åt saker som kale caesar, rawfood-bollar, gröna smoothies, gryn, LCHF-paj, blomkålspizza, frozen banana yoghurt, kvarg och linsgryta. Jag åt inte bröd, pasta eller godis.
 • Bland årets finaste stunder är olika middagar hos mamma och pappa, shoppa med min lillasyster och upptäcka att jag kom i storlek L, massa skratt och promenader och fikor med Jens, när jag och mamma och min syster hälsade på mormor, när jag har hängt i min vän Danielas ateljé, luncher i våras med min vän Stephanie, massa stunder av podcastlyssnande och seriekollande, Berlin och så vidare i all oändlighet!

  Nu känns det som att jag har glömt en miljon saker men det här var lite av mitt år åtminstone. Ett riktigt fint år, kanske det bästa hittills? Fullt av kärlek, inspiration, skapande, idéer, skratt, gråt, musik, film,  böcker, konst och samtal. Typ som livet ska vara, tänker jag?Hur har ni haft det i år?

Annonser
Det här inlägget postades i Personliga reflektioner. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s