15 snabba tankar just nu

Här kommer femton snabba tankar om stort och smått innan jag och Jens ska iväg och hänga runt lite på Söder i solen (ok, vi lär behöva gå snabbt för att inte frysa ihjäl…).

1. Alltså livet med bluetooth-högtalare är ca 25 procent bättre än livet innan. För en som lyssnar på musik massor varje dag är det underbart med bra ljud och jag upptäcker alla låtar på nytt: ”Jaha, är det så här de ska låta egentligen?”

2. Statistiken i bloggen har sjunkit så mycket senaste veckan och även om jag fattar att det kanske dels har att göra med att google analytics inte har hunnit ikapp med nya sajten, och framförallt julen, så har det gjort mig lite omotiverad att blogga senaste dagarna. Men nu börjar inspirationen återvända, det gick fort!

3. Samma med maten, motivationen sjönk (utan att jag misskötte mig) men igår morse gick jag och styrketränade i träningskläder som jag fick i julklapp och allt kändes redan en liten aning bättre.

4. Kentdokumentär på SVT Play i två delar är lika med YAY! Jag gick och lade mig tidigt igår och har alltså två avsnitt att se fram emot i kväll och i morgon bitti!

5. Innan jag visste att vi behövde åka till veterinären med vår katt (vilket ju kostar en del trots försäkring) köpte jag det här halsbandet i julklapp till mig själv – inspirerad av Äntligen vilse som hade det på julmiddagen förra veckan. Fint va? Det anlände idag.

6. Jag gillar det här med barmark och saknar inte alls snön.

7. Fröken Frimans krig hyllas ju väldigt mycket. Jag ser den eftersom jag har sett de senaste säsongerna, men är den inte pyttelite långtråkig? Hursomhelst viktigt ämne förstås med kvinnorättskampen i början av förra sekelskiftet osv.

8. Att se Skam säsong tre på norska på NRK eller att inte göra det? Jo, jag kan nog inte låta bli faktiskt. Har hört att säsong 3 ska vara den bästa.

9. Alla säger att så många legender har dött i år och det stämmer ju men jag tycker att Sigge Eklunds resonemang i senaste avsnittet av Alex & Sigge (podden alltså) var intressant, alltså att det skapades mycket bra konst och musik på 60-talet och att de artisterna nu åldras och går bort. Och därför känns det som fler. Själv blev jag mest ledsen för David Bowie och Leonard Cohen men gläds åt att musiken finns kvar.

10. Lyckan när en sjuk katt blir frisk igen är obeskrivlig. Artan mår mycket bättre nu. ❤

retro_inredning

11. Igår kväll tänkte jag (tack vare att det var nystädat eftersom Jens mamma var på mini-jul-middag hos oss igår) att vi har väldigt fint hemma och att det inte är konstigt att jag trivs så bra här!

12. Jag gick tillbaka till frisören i morse (utan extra kostnad, så snällt) eftersom jag tyckte att håret blev lite för mörkt. Hon lade i några ljusa slingor till och vips var jag supernöjd! Så här ser jag ut just nu.

13. Annars går jag väl och tänker på om jag ska ha ett till eget matlag snart, hur jag ska planera mina mellandagar för att hinna få allt gjort (är ledig från copyjobbet den här veckan – nästan – men har bl a ett annat stort jobbuppdrag att hinna med) och samtidigt hinna vara lite ledig.

14. De tre senaste böckerna jag har läst/läser är så bra efter ett relativt tamt bok-år 2016 (med vissa guldkorn). Jag läste De polyglotta älskarna av Lina Wolff, sedan Flickorna av Emma Cline och nu De oroliga av Linn Ullmann som jag har svårt att sluta läsa. Har ni läst något bra på sistone?

15. Katastroftankarna har lugnat ner sig lite på sistone. Det är så befriande och troligtvis en kombination av mindre stressig tillvaro i drömlivet, regelbunden träning och medvetenhet om problematiken.

Gud vilket babbligt inlägg, sorry! Hur mår ni? vad tänker ni på idag?

Annonser
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till 15 snabba tankar just nu

 1. Nanna skriver:

  Åh vad kul med punkter!
  Här kommer ett svar i punktform …lite fritt utan egentlig korrelans med dina siffror men mer liksom på ditt tema.

  1. Boken ”Omgiven av idioter” av Thomas Eriksson en hur läcker bok som hela där man kan få koll på vilken personlighetstyp man är.

  2. Härligt med friskare katt!!!

  3. Det är så skönt att läsa om en kvinna, dig alltså, som ger sig själv plats och tid. Läser och tittar på program och ritar av ren lust. Det inspirerar.

  4. Och så tycker jag att du ska strunta i sånt statistik på bloggen och bara skriva på när just du vill. En blogg borde ju i första hand vara ett redskap där något ska förmedlas UT och inte ett matteprojekt där man ska räkna hur många som tittat IN. Plötsligt vänder det och så läser lika många som vanligt om dig. Just nu är det ju som du skrev själv lite mycket jul. Och influensa och kräksjuka och så shopping av allt möjligt.

  5. Halsbandet var jättefint!

  • Jessica Johansson skriver:

   Ja det är så underbart att vår katt mår bättre, hihi. Vilken härlig kommentar från dig, blev alldeles glad! Åh vad fint att jag kan inspirera, skulle nog inte kunna leva på något annat sätt än att ha tid att läsa och titta på inspirerande program och rita 😀 jaa, det är lätt att bli fokuserad på statistiken men du har så klart rätt. Och den dagen jag inte får blogga på amelia längre så får jag fortsätta blogga någon annanstans, jag gör det ju först och främst för att det är så himla kul! ja visst var halsbandet fint, har premiäranvänt det idag 🙂

 2. Emelie skriver:

  Den er den besteee!!! 🙂 (skam)

 3. Caroline calemark skriver:

  Hej, jag hat stört mig Så på Amelias nya design och har tänkt att den måste ha påverkat statestiken negativt. Nu är det svårare att hoppa mellan bloggarna.

  Jag har haft som vana att först gå in på Jennie hammars blogg, därför har den dykt upp som ofta besökta på min telefon och jag kommer pt den lätt. Där efter brukar jag gå till din blogg och ibland läser jag ytterligare än någon blogg. Men nu finns det inte längre någon länk som går från blogg till Amelias startsida, och om man går upp i urlen och bara skriver in blogg.amelia.se så hamnar man på någons random blogginlägg om löpning.

  Allt detta går ju så klart att fixa manuellt, men man har ju sina intetnetvanor :). Om det finns något forum för er bloggare att ge input till Amelia så tycker jag att du ska framföra detta: fixa en länk från alla bloggar så att man enkelt hamnar på startsidan och på så vis kan komma åt alla bloggar (exempelvis Amelia-loggan under headen.)

 4. Caroline skriver:

  Hej, jag hat stört mig Så på Amelias nya design och har tänkt att den måste ha påverkat statestiken negativt. Nu är det svårare att hoppa mellan bloggarna.

  Jag har haft som vana att först gå in på Jennie hammars blogg, därför har den dykt upp som ofta besökta på min telefon och jag kommer pt den lätt. Där efter brukar jag gå till din blogg och ibland läser jag ytterligare än någon blogg. Men nu finns det inte längre någon länk som går från blogg till Amelias startsida, och om man går upp i urlen och bara skriver in blogg.amelia.se så hamnar man på någons random blogginlägg om löpning.

  Allt detta går ju så klart att fixa manuellt, men man har ju sina intetnetvanor :). Om det finns något forum för er bloggare att ge input till Amelia så tycker jag att du ska framföra detta: fixa en länk från alla bloggar så att man enkelt hamnar på startsidan och på så vis kan komma åt alla bloggar (exempelvis Amelia-loggan under headen.)

  • Jessica Johansson skriver:

   Oj då, ska vidarebefordra det här – tack för att du säger till! Sajten är ju helt ny så det kommer en del barnsjukdomar som får åtgärdas efterhand, jag hoppas att de kan åtgärda detta. 🙂

 5. Marianne skriver:

  Jättemysig blogg i punktform. Upplevde den inte alls babblig.

 6. Johanna skriver:

  Tack för en smart och inspirerande blogg! En tanke apropå statistiken på bloggen: jag brukar gå in på din blogg via Amelia.se på mobilen och på första sidan längst upp syns bara din bild men inte namnet på din blogg och rubriken på senaste inlägget. Klickar man vidare kommer namnet på bloggen upp och inlägget. På de andra bloggarna är rätt text med på startsidan för alla utom Susannes och din blogg. Värt att kolla upp kanske? Hoppas att det är enkelt att fixa!

  • Jessica Johansson skriver:

   Oj då, det låter jätteknasigt, så blir det inte i min mobil. Ska vidarebefordra den infon 🙂 tack för att du sa till!

 7. Maria skriver:

  Läst boken Glöm mig av Alex Schulman, mkt bra. Kan rekommendera den, kommer inte ihåg om du nämnt att du läst den men jag tror inte det. Fint att din katt är bättre. Verkar vara väldigt dyrt att ha sjuka djur. Tusentals kronor, ofattbart.

  • Jessica Johansson skriver:

   Åh den har jag på min läslista! Lyssnar ju på varje avsnitt av deras podcast så har hört en del om den. Ska se till att läsa den snarast! Ja det kostade 2600 som vi inte får tillbaka (reglerat med försäkringsbolaget) + 400 för taxi hem + 300 för sådant vi behövde köpa där så det kostar verkligen. Men katten blir (peppar peppar) inte sjuk ofta och är ju som en familjemedlem som skänker glädje och kärlek varje dag liksom 🙂 men det blir ju mastigt när det väl sker!

 8. Agneta skriver:

  Jag kan inte läsa bloggarna genom Amelia.se och Mama.nu. Jag måste söka på individuella namn istället. Bonnier? Jag kan inte heller läsa vissa bloggar på Tailsweep ( tror jag det heter) längre.

 9. Anna skriver:

  TACK! för att du tipsade om Skam i en tidigare bloggpost! Äääälskar den serien fast jag är 40 år äldre än målgruppen… 🙂 Testade att titta på säsong 3 på NRK, men fattade inte ett dritt (!) så får väl vänta tills den kommer på SVT. F ö håller jag med tidigare kommentarer; nya designen på Amelia är värdelös….

 10. Katarina skriver:

  Så himla härligt att du köpte samma halsband! Kul att jag inspirerade dig 🙂 jag har burit det varje dag typ. Älskar det. Köpte ju också mitt i ”julklapp till mig själv”. Har det t ex här med min islandströja –> http://www.antligenvilse.se/2016/12/24/fotodagbok-julaftons-morgon/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s