Superfin jul trots allt

God fortsättning (säger man väl nu?)! Julen blev inte som vi hade planerat, men den blev väldigt fin ändå. Dagen började med att jag promenerade en timme, skulle hämta paket på vägen men paketstället öppnade en timme senare än vad som stod på deras hemsida (att de skulle öppna på julafton). Så jag gick hem igen, sedan hämtade vi paketen på väg till bussen.

Egentligen skulle vi ha sovit på mina föräldrars lantställe. I stället åkte vi dit och åt lunch igår och hängde där fram till Kalle ungefär. Min syster, Jens, jag, mamma, pappa och deras hund Ture.

Mamma plockade fram en USB-sticka med filmer överförda från VHS till dvd som vi tittade en stund på. Jag babblade visst, läste högt ur böcker och sjöng falskt hela tiden redan som barn om man säger så! Gulligt att se.

Julklapparna då? Alla fick böcker av mig. Min systers present hann inte fram i tid men det gör ju bara att vi hinner ses en gång till i veckan som kommer, så det gjorde ingenting. Mamma fick en bok av Karin Bojs som hon hade önskat sig, och Anja Forsnors inspirerande kokbok med goda och nyttiga frukostar. Pappa fick en deckare av Mons Kallentoft och en bok till (som han redan hade läst så han ska få en annan). Jens fick tre böcker som han hade önskat sig av mig – en dansk diktsamling, en bok om någon regissör och en bok om någon från bandet The Fugs.

Jag ska få en bok och en tavla av Jens (veterinärbesöket i fredags gjorde att han inte hann fixa dem). Av min syster fick jag ögonkräm och kombinerad natt- och dagkräm från Maria Åkerberg. Tips till den som är doftkänslig och vill ha bra produkter, jag blev superglad! Av mina föräldrar fick jag träningskläder, en bluetoothhögtalare, smink som jag alltid behöver och krämer från Elizabeth Arden och kanske något mer som jag har glömt. Så fantastiska julklappar! Jens fick trådlösa hörlurar av mamma och pappa.

Vi åt julmat, men det är inte bara personligheten jag har kvar från barndomen utan också vad jag äter från julbordet. Lite som ett barn!

Till efterrätt fick vi små tomte-jordgubbar med rysk yoghurt. Söta va?

Sedan fick jag och Jens skjuts hem till katten (som behöver medicin tre gånger om dagen i några dagar). Först var jag väldigt ledsen men sedan började jag plocka och fixa lite hemma, kopplade i bluetoothhögtalaren och sedan var allt frid och fröjd. Vi lyssnade på musik kvällen lång, jag läste vidare i Flickorna av Emma Cline, vi åt mer julmat till middag och så fick jag med mig lite hemmagjorda rawfoodbollar av mamma. Katten mår mycket bättre också.

Det var min julafton och det här var min sista decemberdagbok för den här gången! Nu återgår bloggen till det vanliga igen, men självklart kommer jag ibland berätta vad jag gör på dagarna ändå.

Hur var er jul?

Annonser
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s