Några boktips inför jul

house_doctor_block

Bilden är relaterad till inlägget förutom att den där soffan (vår) är otroligt mysig att läsa i!

Här kommer ett gäng snabba boktips inför jul. I år ligger ju jul och nyår lite knasigt så många är inte lediga alls nästan. Men juldagen och annandagen bjuder ju i bästa fall på lite extra tid att läsa.

jessica_johansson_ritar

 • Sara Stridsberg – Beckomberga
 • Kristina Sandberg – Att föda ett barn (första delen i romantrilogin om Maj)
 • Selma Lagerlöf – Kejsarn av Portugallien
 • Karl Ove Knausgård – Min kamp 1 (joooo den är värd att läsa, snälla, bara gör det! Sen läser du övriga fem delar i turordning)
 • Nina Björk – Lyckliga i alla sina dagar

Seriealbum (våga börja läsa serier!):

 • Liv Strömquist – Ja till Liv
 • Lisa Ewald – Allt kommer bli bra
 • Ester Eriksson – Det finns ingenstans att fly

Varsågoda och god läsning! För fler tips – kolla min kategori Litteratur. Vilka böcker vill ni tipsa om?

Följ gärna mina teckningar på instagram och Facebook eller mig på min vanliga instagram

Annonser
Det här inlägget postades i Litteratur. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Några boktips inför jul

 1. Katarina skriver:

  Jag är med i dubbla bokcirklar, så läser en del både frivilligt och ofrivilligt och i en av dem läste vi Bodil Malmsten under våren, någon jag själv inte hade kollat åt tidigare (direkt). Priset på vatten i finistère, för att vara exakt. När någon frågar om boktips brukar jag tipsa om just den, då den tycks passa de flesta av smaker, är rolig, lättläst och har vackra skildringar om Frankrike och livet som lite äldre. Dessutom använder B ett så härligt språk! Av de som jag tipsat har även en återkopplat med ett tack för att den är så himla bra. Men tack för alla boktipsen. Sparar i bloglovin så har jag lite på lut då jag ska välja bok till nästa cirkel. 🙂

  • Jessica Johansson skriver:

   Haha, ”frivilligt och ofrivilligt”, det relaterar jag till från när jag var med i bokcirkel. 😀 Jag har försökt läsa sååå många böcker av Bodil M. men tyvärr inte fastnat för dem, däremot älskade jag hennes enda roman, ”Den dagen kastanjerna slår ut är jag långt härifrån”. Den rekommenderar jag om du inte har läst, kanske är den till och med en fin bokcirkelbok. Åh vad kul om ni väljer något av mina tips att cirkla om nästa gång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s