Sjuttonde decemberdagboken

Jag får skriva mitt kentinlägg i morgon, är fortfarande (! haha knäppt, I know) lite tagen av konserten i förrgår och att bandet lägger ner + att jag i skrivande stund är så trött. Men nu ska jag berätta om min dag!

I morse kollade jag på Skam (har sett klart hela andra säsongen nu) och sedan fixade jag i ordning mig och stack iväg och styrketränade. Därifrån åkte jag direkt till Forsbergs julmarknad som nu äger rum idag och i morgon. Allt kostar max 40 kronor så jag köpte så klart alldeles för mycket, men det är ju kul att stötta eleverna också.

På väg från tunnelbanan i Zinkensdamm var lyktstolpar och annat klädda i tidningspapper för att visa vägen fram till skolan. Jag köpte 4 fina prints, kaxiga julklappsetiketter, 2 pins om sådant vi aldrig pratar om, badbomber som var som små bomber, pappers-vägg-bonader i form av vackra djur (som man själv sätter ihop), omslagspapper med hiphoptema, julmatskoma-akutlåda, och lite till.

Så här fina är pappersdjuren, hoppas att jag lyckas sätta ihop mina bara. Visst är de fantastiska?

Lite kul, färs och filéer på julbock (apropå julbocken i Gävle, ni vet). Jag köpte ingen men gillar idén!

Temat var: ”Lugn, du hinner”. Den här granen symboliserar det sista minuten-tänket för att avdramatisera alla krav vi har på oss själva kring jul.

Badbomber!

Efteråt åkte jag hem och gjorde en lite torftig halloumisallad eftersom jag hade glömt att de flesta grönsaker var slut. Men det gick ju ändå, liksom! På vägen hem var jag så hungrig så jag köpte och åt lite mandlar. Så ska jag ju inte göra egentligen men i stället åt jag bara ett äpple till mellanmål på eftermiddagen, så det var verkligen ingen grej egentligen. I sådana lägen skulle jag förr ALLTID ha köpt godis, oavsett vad. På eftermiddagen hängde jag med Jens, började läsa Flickorna av Emma Cline och latade mig i största allmänhet. Jag sitter oftast så här och läser, uppkrupen i soffan med benen uppdragna. Utspritt under dagen har jag även lyssnat på Alex och Sigges podcast (senaste avsnittet) och massor på kent obviously.

Sedan åkte vi hem till vår vän Ammi i Farsta. Hon bjöd på potatis- och purjolökssoppa och fick badbomberna som symbolisk gå-bort-present. Det är alltid så mysigt hos henne. Medan jag skriver det här är det nog bara en halvtimme kvar på kents sista konsert någonsin. Jag ritade några kantteckningar nyligen:

Vad har ni gjort idag? Vad har ni ätit? Ska försöka köra matlag själv i morgon och behöver all inspo jag kan få!

Annonser
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sjuttonde decemberdagboken

  1. Stina skriver:

    Jag gjorde Elsa Billgrens veganska curry för nån vecka sen (det första som kommer upp om man googlar det) och det var verkligen JÄTTEgott. Jag bytte ut sötpotatisen mot kålrot och istället för att servera den ”själv” så åt jag med ris och fick således ut 4 port istället för 2 och det gick utmärkt att frysa!

  2. Nanna skriver:

    Röd linssoppa googla för recept. Tog mindre vatten i så blir det mer matigt. Går utmärkt att frysa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s