Streetdance, rött kött, Skam och rosa morgonljus


I morse när solen gick upp var ljuset alldeles rosa och fint.

Här kommer min decemberdagbok för igår och idag, eftersom lite uppdateringar på sajten pågick igår kväll. Igår var jag och fikade på mitt gamla jobb på bibblan på morgonen. Det var massa godsaker uppdukade men jag hade med mig lite mandlar och tog en clementin. Det var supermysigt att träffa alla igen efter tre månader. Även om jag känner mig nöjdare med tillvaron nu så saknar jag så klart mina fina kollegor! Efteråt fikade jag med två stammisar från bibblan som jag har ganska bra kontakt med. Förut åt jag ofta grillad macka från ett kafé där men igår tog jag köttfärsbiff med klyftpotatis, tzatziki och sallad. Av potatisarna åt jag bara upp så att det motsvarade två potatisar. Svår grej som jag aldrig hade klarat förut! Även den fikan var jättemysig och båda fick min roman i julklapp (den som kom för tre år sen, ni vet).

Efteråt gjorde jag några ärenden i stan och sen åkte jag hem och jobbade några timmar.

Till middag åt jag rester från dagen innan – parmesanköttbullar med röda linser, grönsaker i ugn och morotstzatziki. Så gott verkligen. Sedan stack jag iväg på streetdance och kom som vanlig ut från träningssalen vimmelkantig av eufori och motivation. Åkte hem och åt inget på kvällen. Satt och kollade på Skam på SVT Play till alldeles för sent och ritade bland annat den här teckningen under tiden (obs att alla pluppar i mössan ska ha mönster, så den är inte riktigt klar ännu):

 

Jag hann även läsa ut De polyglotta älskarna av Lina Wolff igår. Det var en fantastisk roman, den fick ju också Augustpriset i skönlitteratur nyligen. Skriver mer om den snart.

 

I morse gick jag upp tidigt och åt frukost och drack kaffe framför Skam igen, idag har SVT nämligen släppt säsong 2! Jag är helt tagen av serien och tänkte skriva ett separat inlägg om den snart. Den är mästerligt bra. Efter att ha tvättat håret och sminkat mig stack jag iväg i snålblåsten till Forsbergs för den nästsista lektionen där i år. Julmarknaden är på lördag och söndag och eleverna har så roliga och bra idéer, så jag rekommenderar en tripp dit för alla som befinner sig i Stockholm. Inget kostar mer än 40 kronor, så det är ett perfekt tillfälle att hitta billiga och originella julklappar. Hursomhelst, där var det intensivt och bra.

Sedan åkte jag hem och åt en av matlådorna från matlaget – vitkåls- och köttfärsgratäng (mycket rött kött senaste dagarna inser jag men det får väl vara så) och så gjorde jag en fin och färgglad sallad till. På eftermiddagen plingade det på dörren och där stod ett blombud med blommor från Bonnier tidskrifter + valfri prenumeration på någon av deras tidningar. Så fin julklapp, jag ska välja någon inredningstidning eller Allt om mat tror jag!

Hela eftermiddagen jobbade jag vid köksbordet med ganska svårt men också roligt jobb. Axlarna var stela som jagvetintevad, det där med att spänna axlarna är verkligen svårt att råda bot på har jag märkt!

 

Så småningom var jag i alla fall klar och fixade i ordning en härlig halloumisallad. Sedan gick jag och Jens ut i ett ganska extremt väder på en timmes promenad. Jag passade på att hämta mina premier från Galago-prenumerationen (två seriealbum och en fin väggkalender av Sara Granér). Efter att vi kom hem har vi mest lyssnat på musik, jag har kollat sociala medier och planerat inför kentkonserten (!!) på torsdag. Resten av kvällen ska jag väl mest existera, kanske läsa lite och så. Eller så glider timmarna till läggdags förbi i ett töcken av instagramscrollande, inte fel det heller!

Och vet ni vad, jag har inte smygvägt mig en enda gång och inte ätit för mycket mellanmål. Tänk att det går om man bara bestämmer sig. Det är lite pirrigt inför vägningen på fredag, för jag kanske inte får något minus (jag har ingen aning) men då har jag åtminstone klarat de mål jag satte upp för de här två veckorna.

Hur har ni det?

Annonser
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s