Ingen har sagt att det ska vara lätt att förändra sin livsstil

Igår skrev jag om att jag så sakteligen börjar hitta en balans när det gäller mellanmål, tack vare att jag inte äter hipp som happ utan ibland en frukt på förmiddagen och sedan ett lite ”redigare” mellanmål på eftermiddagen. Men det innebär inte att det är lätt.

För en sak är säker. Att förändra sin livsstil är verkligen inte enkelt. Det är lättare att bespetsa sig på en quickfix-metod och sedan gå stenhårt in för den. Svårare blir det ju sedan när quickfix-metoden är över, eller när man tröttnar på den. För det gör man oftast. Och då står man där med hela livet igen och ska plötsligt klara av att hantera en lagom och välbalanserad kost.

För vissa funkar det – grattis till er! – men för de allra flesta blir det så att man förr eller senare halkar tillbaka i gamla vanor.

För mig har den primära avsikten aldrig varit att det här ska vara en ren viktblogg. Jag läser själv inga viktbloggar och tycker att det vore ganska ointressant. Det intressanta är ju att se hur man i små snäpp liksom kan förändra små delar i sitt liv – såväl de fysiska som psykiska bitarna – och hur de här små bitarna till slut blir superstora kliv. Men som har blivit lättare att hantera, eftersom de inte har gått för fort.

Jag skrev som sagt igår att jag har hållit de mål jag satte upp för en vecka sedan: Att inte äta för mycket mellanmål och att inte väga mig i smyg, mer än varannan vecka. Men det innebär inte att det har varit lätt. Varje dag får jag liksom ställa in mig mentalt på att klara det här, och försöka fokusera på känslan jag kommer ha på kvällen innan jag går och lägger mig. Och det blir svårt flera gånger om dagen, eftersom min magsäck liksom har vant sig vid mer mat igen (om än inte onyttig mat). För då känner jag mig stolt och nöjd och den känslan skulle jag gärna somna med varje dag.

Jag hoppas att den här bloggen kan motivera någon annan att också våga följa med ut på den smala vägen, i bemärkelsen att den är lite svårare och tar ganska mycket längre tid. Men en livsstilsförändring som ska hålla livet får gärna ta sin lilla tid, tänker jag. Så mycket som jag har utvecklats senaste året har jag aldrig utvecklats tidigare på mina 31 jordsnurr (som man sa på KP-tiden, hehe).

PS: Sajten ska göras om lite här så jag komner inte att kunna lägga upp någon decemberdagbok i kväll. I stället lägger jag upp för två dagar i morgon kväll. Men jag kämpar på och håller fokus.

Vad tänker ni?

Annonser
Det här inlägget postades i Min hälsoresa. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ingen har sagt att det ska vara lätt att förändra sin livsstil

  1. Christina skriver:

    Jag gjorde den hyllade och hatade C9-kickstarten i dec 2015 och jag älskar den 🙂 Fick mig in på en bra livsstil som jag hållit fast vid. Den 26 dec kör jag igång med 15 dgr träning med boxen F15 (pt-i-en-box). Lite tips på produkter som jag kan rekommendera!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s