Söndagstankar, kattbilder, mellanmålsproblematik osv.

Här kommer ett ditt-och-datt-inlägg. Söndagstanker, kattbilder, hur det går med mellanmålet och så. Har suttit och rensat bilder i telefonen och sorterat in i mina olika mappar på Dropbox. Det är så skönt att göra det emellanåt, då får man ju också se vilka skärmdumpar man faktiskt har sparat från instagram, receptgrupper osv. Skärmdumparna är redan insorterade så de skippar vi idag. Men här är lite andra bilder från senaste tiden (som inte har kommit med i bloggen tidigare av någon anledning).

För en tid sedan fick jag ett så här fint paket. I somras i Berlin var vi på världens coolaste ställe Urban spree (missa inte det om ni ska till Berlin!). Där fanns det mängder av fina konstböcker, fanzines, prints och sådant som jag ju älskar. Då hade vi bara råd att köpa en bok men jag fotade flera och tänkte googla vid senare tillfälle. Till slut beställde jag den äntligen. Jag älskar ju sådana ovanliga, fina konstböcker:

Så inspirerande och full av fina illustrationer.

En dag var jag och Jens på utställning på Studio 44 som ligger bredvid punkstället Kafé 44 vid Tjärhovsplan på Södermalm i Stockholm. Vi brukar gå och titta på deras utställningar när vi har vägarna förbi och nu var vår vän Geraldine dessutom en del av utställningen. Bilderna därifrån blev ganska crappy men ett av projekten var detta, att komplettera Brechts bibliotek som han hade med sig när han flydde från kriget. Det var kul att se vilka böcker hade föreslagit.

Själv skrev jag ”Beckomberga” av Sara Stridsberg och ”Vägrandets gospel” av Gatuduvan på en lapp och lade i burken.

Ett nej-konstverk på utställningen.

Här är min lilla bästis. Alltid med. Till och med när jag jobbar vid matbordet. ❤

En annan dag var jag och  min vän Daniela på Konstfacks julmarknad. Där fanns det hur mycket fina saker som helst. Jag hade inte råd att köpa mer än två prints men det är ju kul att bara titta också. Jag gillade dessa, att hon liksom hyllar och lyfter fram äldre kvinnor som annars aldrig hyllas på det här sättet. Jag har nog faktiskt aldrig sett något liknande!

Blev också så kär i den här keramiken med poetiska budskap.

Och dessa söta!

För några veckor sedan var jag och Jens och såg en Iggy Pop-dokumentär på Bio Rio i Hornstull. Det är en så fin gammal biograf. Jag älskar Iggy men dokumentären var ganska tråkig, så vi smet efter lite drygt halva. Skönt att kunna göra så tycker jag, i stället för att sitta kvar för sakens skull.

För några veckor sedan satt jag på en marknad i Midsommargården vid Telefonplan med mina teckningar. Det var kul!

 

Någon annan dag var jag och åt lunch med min vän Camilla på mitt favoritlunchställe Sally Voltaire & systrar på Åhléns city. Allt jag någonsin har ätit där är så gudomligt gott, även den här vintersalladen.

Söndagstankar & mellanmålsproblematik: Jag har verkligen lyckats bra med maten den här veckan. Lyckats låta bli att väga mig efter att tidigare ha vägt mig varje dag. Och inte ätit för mycket mellanmål. De här två sakerna är som sagt mitt mål till på fredag. För på fredag är det vägning igen. Om jag inte har gått ner då så vet jag åtminstone att jag har gjort mitt bästa och bara gett kroppen bra mat. Och kommit igång med styrketräningen igen. Det känns kul!

Idag ska det städas, snöpromeneras och sånt, tänkte väl prova något nytt recept till middag också. Och förhoppningsvis läsa! Vad har ni för er idag?

Annonser
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s