Streetdance online, gratäng och stora podcastdagen

vitkålsgratäng

Den nionde decemberdagboken är här (alltså de här dagböckerna får mig verkligen att känna att tiden FLYGER fram) och jag har namnsdag idag för mitt andranamn Anna. Först var den här dagen ganska crappy. Jag har mens och vaknade och kände mig översvullen och inte alls lika glad som igår. Nojig och dan efter nattliga mardrömmar. Hursomhelst så drack jag lite kaffe och åt frukost framför Opinion live (vilket gjorde mig ännu dystrare pga Åhléns Lucia-grej och hur rassar pallar att ge sig på ett litet barn, jag fattar liksom inte) på SVT Play. Efter en hårtvätt, en kopp kaffe och lite smink började det kännas bättre.

Det är ju också stora podcastdagen idag i bemärkelsen att det fanns nya avsnitt av alla mina stora favoriter bland poddar: Dilan och Moa, En varg söker sin pod, Lilla drevet (nä den kom igår och den lyssnade jag på igår i och för sig) och Alex och Sigge. Hursomhelst, jag åkte till stan för ett möte med min chef och sedan ett möte med en kund. Det gick bra! Jag åt på co-working-stället, en matlåda av gårdagens middag: Linsbolognese med kikärtspasta och sallad till. Mums!

Därefter gick jag till Akademibokhandeln för att köpa Svensk bokhandels vårkatalog. Jag vet, det är typ höjden av litteraturnörderi men jag älskar att bläddra i den katalogen och liksom pricka för vilka böcker jag vill läsa av de som kommer ut i vår. Jag bläddrade i den nu på kvällen och hittade massa bra, bland annat en ny diktsamling av Kristian Lundberg, nytt seriealbum av Lisa Ewald och massa annat. Sedan åkte jag hem för att jobba hemma på eftermiddagen. Till mellanmål åt jag keso med blåbär och pumpakärnor och kanel + en clementin. Hade även tvättid, älskar känslan av att liksom vara på ”sista dagen” i garderoben och tvätta och plötsligt ha alla sina favoritplagg rena igen. Nu ska det bannemig bli outfitbilder om inte förr!

Eftersom jag fortfarande kände mig lite halvdan med stela axlar och svullen mage så valde jag att inte laga middag utan i stället äta en matlåda från matlaget (vitkåls- och köttfärsgratäng med sallad till). Sedan vet jag inte riktigt vad jag har gjort, typ kollat instagram och sådant där som man har för sig. Bloggat, förstås. På kvällen snörade jag på mig träningsskorna och körde ett streetdance online-pass och de stela axlarna är inte lika stela längre. Jag blev alldeles slut i kroppen på ett härligt sätt. Det här var ju första riktiga träningen efter att jag varit sjuk. Just nu är mitt utseende mindre charmerande, ungefär den här ansiktsfärgen (eller exakt för jag tog den här selfeen nyss):

 

Summa summarum: Dagen som började dåligt (åtminstone inombords) slutade ganska bra ändå! I morgon bitti ska jag styrketräna men nu hoppas jag få ro att läsa en stund. Fast när ni ser det här ligger jag nog och sover.

Annonser
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Streetdance online, gratäng och stora podcastdagen

  1. ann skriver:

    Jobbig känsla jag har mens också känner mig jätte svullen klumpig. Trodde dock du hade de var 3 månad minns att jag tyckte de verkade så himla bra.

    • Jessica Johansson skriver:

      Ja typ var tredje månad. Jag tror det är några månader sen sist i alla fall. Jag brukar känna i kroppen när det är dags, svullna och få ont i magen och då slutar jag ta pillerna i en vecka. Med Yasmin p-piller kan man göra så att man tar dem i tre månader i sträck så att mensen bara kommer var tredje. Det är otroligt skönt men när den väl kommer blir allt väldigt extremt upplever jag. Typ man blir mer svullen (just nu är jag otroligt svullen, något slags rekord), mer mens, den håller i sig längre osv. Å andra sidan slipper man ha det varje månad 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s