5 storstäder som jag vill resa till (och 4 jag vill besöka igen)

berlin

Jag är nog inte ensam om att drömma om att resa bort just nu. Det är ju så mörkt hela tiden, liksom! Här är fem storstäder jag länge har varit sugen på att besöka (och två städer jag vill återvända till så snart som möjligt)! Jag är nog ganska klyschig i mitt val av städer, men ändå. Och när jag reser vill jag gärna åka just till storstäder, snarare än ligga-på-beachen-aktiga platser. Jag älskar ju konst, mycket människor, ett myller av kreativitet och idéer och det finner man oftast i storstäder.

1. Budapest

Min chef har ju en otroligt inspirerande reseblogg, Fantasiresor (den är dock inte jag involverad i förstås). Hon är alltså en van resenär och tipsade om Budapest. Även min mamma har varit där och sa att det var en så mysig stad. Jag och en vän funderar faktiskt på att åka på en weekend dit i vår. Typ en kombo av att promenera på stan och gå på olika spabehandlingar (jag har hört att sådant är väldigt billigt där). Det låter så härligt!

2. Paris

Jag var visserligen i Paris när jag var typ tre år men kan inte påstå att jag minns ett skvatt. Det är ju ett himla uttjatat resmål men jag vill ändå strosa på gatorna i Montmartre och upptäcka den staden i vuxen ålder.

3. Lissabon

Jag har typ bara hört gott om Lissabon av alla som har varit där, är därför så himla nyfiken på staden och hoppas få åka dit någon gång.

4. London

I våras skulle jag ha åkt till London med Forsbergs-eleverna men blev sjuk dagen innan. :/ Var i London ett par timmar (!) när jag var på språkresa i Torquay för en miljon år sedan men vill gärna upptäcka konstnärliga kvarter, hälsa på min tyska vän Vanessa som bor där och sånt.

5. Barcelona

Det här är också en sådan stad som har stått på min rese-önskelista since forever!

Och dessa städer skulle jag hemskt gärna vilja åka till igen:


Bild från när jag var i Rom 2008, sådant här kan man få syn på i vilken random gränd som helst där.

1. Rom

Jag bodde 6 månader i Rom för 11 (!!) år sedan och pluggade italienska. Därefter var jag där säkert fyra gånger till men nu är det verkligen längesen. Jag älskar mycket med den staden, även om jag hellre väljer att bo i Stockholm. Rom är en kaotisk och turistfylld stad men också väldigt fin och full av saker att upptäcka.

berlin

2. Berlin

I somras var jag och Jens i Berlin i fyra nätter (vår första utlandsresa ihop efter 6 år tillsammans, hör och häpna) och blev HELT förälskade. Jag älskar gatukonsten, friheten, att det finns så mycket nyttig och god och vegetarisk mat, de små butikerna och gallerierna, ja, allt. Vi satsar på att åka tillbaka i vår redan. Här finns lite fler bilder från Berlin i somras.

new york
Bild från när jag var i New York 2008.

3. New York

Jag har varit tre gånger i New York, senaste gången var 2008. Ord är överflödiga, tänker jag, det är ju en stad som har prick allt liksom. Om jag någon gång återvänder vill jag gärna upptäcka annat än Manhattan (också), typ Brooklyn som jag tror kommer falla mig i smaken.


Bild från när jag var i Prag 2009.

4. Prag

En gång hälsade jag på min vän Martina från Prag. Vi lärde känna varandra i Rom. Tyvärr har vi tappat kontakten lite senaste åren men det var en så otroligt mysig stad att promenera och hänga i och jag vill gärna åka tillbaka någon gång. Det enda negativa (förutom att jag var väldigt full varje kväll, inte så konstigt kanske eftersom vi typ bara drack drinkar i stil med den på bilden, haha) var att jag såg en mamma som gav sitt barn flera hårda örfilar på tunnelbanan utan att någon brydde sig. Min vän förklarade att det är helt normalt att göra så där. Vet inte om det fortfarande är så, för det här är ju ett gäng år sen. Hoppas inte. :/ I övrigt så vacker och fascinerande stad.

Vilka städer vill du resa till eller besöka igen?

Bubblare: Jag vill gärna återvända till San Francisco och (var där när jag var 13), Milano och Neapel också. Och så skulle jag vilja åka till Corriccella utanför Neapel (där jag aldrig varit) samt återvända till Gardasjön där vi var i mina tonår.

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till 5 storstäder som jag vill resa till (och 4 jag vill besöka igen)

 1. inga skriver:

  snälla, sluta skriv ”prick allt”.. och använd sånna fula Sandra Beijer uttryck.

  • Jessica Johansson skriver:

   Haha… Ska försöka, dock är det inte bara Sandra Beijer som skriver så utan väldigt många både här och där. Kanske var hon först, jag vet inte. Jag tycker att det är ett ganska rart uttryck! 🙂

 2. Madde skriver:

  Resa är alltid roligt. Nästa vecka blir det Dublin igen och en stad jag blev förälskad i sista jag var där. Till våren är Barcelona inbokad, nu med min man. Var där på tjejresa förra året. Helt fantastisk stad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s