Sjätte decemberdagboken: ölflaskor, bönbullar och juicebaren

Nu funkar bilderna igen så här kommer gårdagens decemberdagbok! Alltså, i vanliga fall har jag ju inte så här mycket på Forsbergs. Man har vissa projekt då och då där liksom, så den här terminen har jag haft två små projekt (1-2 dagar) och två lite större (1-2 veckor), varav julmarknaden är ett av de större. Nåväl! Gårdagen började med att jag såg alla tre avsnitt som hittills finns uppe av Caroline Ringskog Ferrada-Nolis serie Juicebaren på SVT. Jag är ett ju ett stort fan av podcasten hon har tillsammans med Liv Strömquist så jag har länge varit nyfiken på serien. Den var bra! Någon mer som sett?

Sedan sminkade jag och fixade mig och stack iväg till Forsbergs (fortfarande rejält krasslig, kanske jag ska tillägga, om någon undrar varför jag väntar med träning. Det får ta den tid som behövs).

Alla elever presenterade sina enskilda idéer till julmarknaden. De ska ju ha ett koncept för helheten och sedan egna projekt att sälja, och allt får kosta max 40 kronor. Tips för den som vill hitta lite bonus-julklappar helgen den 17-18 december. Här fotade jag en random tavla på skolan. Och en julgran som reflekteras. Efter Forsbergs åkte jag hem och åt rester från dagen innan, bönbullar med potatis, broccoli och grönsaker. Sedan jobbade jag hemifrån med copyjobbet i köket hela eftermiddagen.

Så småningom lagade jag mandelpanerad torsk med broccolipuré, grönsallad och kokt potatis (det ser ut som väldigt mycket potatis på den här bilden men det är två som jag har delat helt enkelt). Det var ännu ett recept jag hittade genom att utgå ifrån vad vi har hemma som behöver ätas upp. Torsk var en av de grejerna. Jag sökte bland coops recept och hittade denna, som var god (man panerade torsken med mandelmjöl).

Efter middagen var det dags att åka till Forsbergs igen för avslutningen på kvällskursen. Copy och design har fått samarbeta och sedan förra tisdagen hittat på varsin ölsort. Resultatet blev alltifrån en öl för gamers till rosa AW-öl och hälsosam öl med ingefära, grönkål, gurkmeja osv. Alltså de har ju inte behövt skapa ölet utan bara komma på idéerna och namn, texter osv. Det blev så fint att jag inte kan låta bli att visa bild! Både jag och Alexandra (designern) blev otroligt imponerade över hur mycket eleverna hade åstadkommit.

Den här möbeln har jag alltid varit väldigt förtjust i. När jag kom hem var jag trött och scrollade sociala medier och pratade tills det var dags att sova. Även igår lyckades jag med att inte väga mig och inte äta för mycket mellanmål (mina mål fram till nästa vägning). Men det är inte lätt, det är verkligen en medveten kamp hela tiden! Dock vet jag ju att det blir lättare efter ett tag igen.

Annonser
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s